سفارش تبلیغ
صبا ویژن


\تعاون نزدیکترین الگو ، به اقتصاد مقاومتی\ - شهر خوبان


درباره نویسنده
\تعاون نزدیکترین الگو ، به اقتصاد مقاومتی\ - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
\تعاون نزدیکترین الگو ، به اقتصاد مقاومتی\ - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :339856
بازدید امروز : 51
 RSS 

 

"توسعه اجتماعی کشور با محوریت تعاون"

   سرمایه اجتماعی و مشارکت هم عامل و هم حاصل توسعه اجتماعی محسوب می شود و البته بدیهی است که رشد سرمایه  اجتماعی هم اصلی ترین سرمایه و پشتوانه برای توسعه اقتصادی و سیاسی و حتی امنیتی کشور محسوب می شود، چرا که سرمایه اجتماعی اعتماد عمومی بین مردم و بین مردم و دولت را به طور متقابل ارتقاء می بخشد، وقتی مردم به دولت اعتماد داشته باشند، سیاست ها و برنامه های دولت را جدی و موثرتر مورد توجه قرار داده و برای اجرایی شدنش تلاش می کنند و متقابلا وقتی دولت به مردم اعتماد داشته باشد در واگذاری امور به ویژه در حوزه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به مردم با انگیزه و اعتقاد راسخ تری عمل می کند و اصلی ترین دست آورد این اعتماد متقابل رشد و توسعه کشور خواهد بود ، قطعاً مشکل بیکاری و رکود با حمایت و همراهی موثر مردم و همکاری صمیمانه و صادقانه دولت و مردم با سرعت بسیار بیشتری حل و فصل خواهد شد .

 

   در این یادداشت در نظر است که رشد بخش تعاون و تعاونیها را از این زاویه مورد بررسی قرار دهیم که چگونه تعاون، سرمایه اجتماعی می آفریند و چگونه سرمایه اجتماعی اقبال مردم را به سمت ایجاد و توسعه تشکل تعاونی فزونی می بخشد.

   آنچه از بررسی و مطالعه اهداف و آثار تعاونیها به دست می آید این است که :

   تعاون و کار جمعی نقش زیادی در توانمند سازی و رشد استعدادها و خلاقیت های جامعه به همراه دارد. تعاون روح همکاری، همدلی، رفاقت و به فکر هم بودن را تقویت می کند، تعاون با جمع آوری سرمایه های خود و مدیریت آنها موجب رشد بهره وری و افزایش در آمد اعضاء می شود.

 

تعاون و کار گروهی فرصت مناسبی برای یادگیری افراد جامعه  از یکدیگر است که زمینه استفاده از دانش، تجربه و تخصص های متفاوت هر یک از اعضاء را فراهم می سازد.

    تعاون می تواند گروههای شغلی مختلف و کارگاههای تولید کوچک و واحدهای  صنفی و خدماتی در قالب تعاونیهای تأمین نیاز تحت پوشش قرار دهد و امکان رقابت پذیری آنها با واحدهای بزرگ مقیاس را ارتقاء بخشد. طبیعتاً خرید مواد اولیه ، ابزار  و ماشین آلات برای یک واحد کوچک از خرید انبوه آنها در مقیاس های گرانتر شده  و هزینه تولید و قیمت تمام شده آنها را بیشتر می شود و از طرف دیگر تولید در مقیاس بزرگتر و با قیمت پایین تر امکان رقابت پذیری را در بازار بهتر فراهم می سازد.

 

   تعاون می تواند سرمایه های خرد و کوچک مردم در مناطق محروم و روستایی را در کنار هم قرار دهد و در مقیاس بالاتری امکان انجام یک کار اقتصادی، تولیدی یا خدماتی مفید را فراهم سازد که  هرگز تک تک افراد با موجودی کم خود نمی توانند چنین نقشی را ایفا نمایند.

   وجود 10 هزار تعاونی زنان عمدتاً از این ویژگی برخوردار است و حتی این نوع تعاونیها می توانند بدون اینکه نیاز به کارگاه یا واحد صنعتی مستقلی داشته باشند هر یک از اعضاء تحت مدیریت تعاونی در منزل و محل زندگی خود بخشی از کالا را تولید کنند و نهایتاً در یکجا فرآوری و تولید نهایی اتفاق بیافتد. در این حالت تعاون و تعاونی می تواند بهترین واحد پشتیبان برای  تولیدات خانگی و در حمایت از زنان سرپرست خانوار ایفای نقش نماید.

 

 مشابه این موضوع  می تواند توسط نهادهای حمایتی مثل کمیته امداد امام و سازمان بهزیستی صورت پذیرد که به جای کمک مستقیم یا نقدی به مددجویان و خانوارهای تحت پوشش، مددجویان را با برنامه های اموزشی فشرده توانمند نموده و در قالب شرکتهای تعاونی تولیدی یا خدماتی ساماندهی و از آنها حمایت نمایند تا زودتر بتوانند روی پای خود بایستند این امر  خوشبختانه امروزه بیشتر مورد توجه  نهادهای حمایتی قرار گرفته است .

    تاکید می شود؛ تعاون ظرفیتی است مناسب برای هم افزایی و بهره وری، تشکلی است در خدمت تولید، خدمات و اشتغال و  تعاون نهادیست برای فقرزدایی در مناطق روستایی و محروم.

 

می توان گفت : تعاون بهترین رویکرد به پدیده مشارکت مردم در توسعه کشور و مردمی کردن اقتصاد است  و در نهایت تعاون نزدیکترین الگو و روش برای تحقق اهداف و سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که تعامل اجتماعی دولت را گسترش می دهد و سرمایه اجتماعی را ارتقاء می بخشد.

 

البته تعاون فقط با یک مشکل و مانع اصلی روبروست و آن خوب شناخته نشدن تعاون و عدم آگاهی مسئولین و آحاد مردم به ظرفیت های آن است. در نگاه به تعاون، همان  داستان فیل مولوی و اتاق تاریک  و قصه ی «هر کسی از ظن خود شد یار من» رخ داده است،  لذا باید شمع هایی آورد تا بخش تعاون به مفهوم واقعی و کامل آن دیده شود آنگونه که امروز در اروپا، ژاپن، کانادا، هند، نیوزلند، مالزی و... دنبال می شود. نکته  جالب آنجاست  که  35 سال قبل در تدوین قانون اساسی شهید آیت ا... دکتر بهشتی به جایگاه تعاون به نگاه روز و کسب و انتقال تجربه جهانی و کشورهای اروپایی تأکید ورزیده و ایشان مدل اقتصاد تعاونی را نزدیکترین مدل به عدالت و اقتصاد اسلامی توصیف کرده بود. به راستی همه ی مسئولین باید با تأسی به آن متفکر وارسته ، در راستای اقدام برای عملی شدن سیاستهای اقتصاد مقاومتی به بخش تعاون و تعاونی ها نگاه ویژه ای داشته باشند. 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 8:29 صبح روز یکشنبه 95 اردیبهشت 5