سفارش تبلیغ
صبا ویژن


نقشها، نقدها و درسهای انتخابات 96 - شهر خوبان


درباره نویسنده
نقشها، نقدها و درسهای انتخابات 96 - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
نقشها، نقدها و درسهای انتخابات 96 - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :338921
بازدید امروز : 17
 RSS 

نتیجه انتخابات ریاست جمهوری پس از یک دوره یک ماهه رقابت گسترده بین کاندیداها و برگزاری مناظره‌ها، سخنرانی‌ها، همایشها و سفرها و طرح دیدگاه‌های مختلف رقبا در فضای مجازی و ایجاد یک فضای پر نشاط و پر تحرک اجتماعی، سیاسی و البته گاهی همراه با تخریب و توهین و ... با حضور بالغ بر 70% واجدین شرایط روشن شد و آقای دکتر روحانی مجددا به عنوان رئیس جمهور با کسب  %58 آراء مأخوذه انتخاب شدند و اعتماد دوباره مردم را البته با آرایی بیشتر کسب کردند.

انتخابات 29 اردیبهشت 96 حاوی نکات خاص و آموزه‌های فراوانی بود که لازم است مورد نقد و بررسی و توجه قرارگیرند:

1- مردم با حضور و مشارکت گسترده خود نشان دادند که بیشتر از همه به اولویت‌ها و منافع ملی کشور توجه دارند و برای آنها ایفای نقش و مسئولیت اجتماعی در جهت پایداری، امنیت و توسعه کشور از اهمیت بالاتری برخوردار است. لذا با این حضور حماسه‌ای بزرگ آفریدند و پشتوانه‌ای مستحکم برای کشور، نظام و دولت شدند.

2- در ایجاد فضای پر شور و نشاط انتخاباتی عوامل متعددی موثر بودند، تأکیدات خاص مقام معظم رهبری بر ضرورت مشارکت گسترده مردم و ایجاد فضای مناسب برای رقابت کاندیداها و هواداران آنها، همچنین برگزاری برنامه‌های مختلف تبلیغاتی و اطلاع‌رسانی متنوع صدا و سیما به ویژه برگزاری مناظره، تحرک و خلاقیت و نوآوری هواداران رقبا در فضاهای مجازی و گروه‌ها و کانال‌ها، حضور شخصیت‌ها و گروه‌های موثر و مرجع اجتماعی و فرهنگی و سیاسی، به ویژه بزرگانی که علی‌رغم همه محدودیت‌ها از مقبولیت بالایی در بین جامعه و جوانان برخوردارند، همه و همه در ایجاد این فضا موثر بود.

احاساس مسئولیت و نگرانی جدی طرفین اصلی رقابت و هوادارانشان در بسیج همه ظرفیت‌ها و امکانات برای پیشگیری از پیروزی طرف مقابل از جمله این عوامل بود.

3- اما متاسفانه در انتخابات تلخی‌ها، بداخلاقی‌ها و رفتارهای نادرستی که کم هم نبودند دیده شد که از شأن نظام جمهوری اسلامی و کسانی که مدعی ارزش‌های دینی و انقلابی بودند، به دور بود. انواع دروغ و تهمت و تخریب ناروای دولت، زیر سوال بردن عملکرد دولت و سیاه نمایش دادن وضعیت کشور در حوزه فقر و بیکاری در بعضی از فیلم‌ها و اظهارات و اضافه بر اینها، استفاده ابزاری از باورهای دینی و اعتقادی مردم و نام مبارک امام رضا (ع) و پخش هدایای آستان قدس و کارت هدیه یکصد هزار تومانی و غذا و گوشت تبرکی امام رضا (ع) با عکس کاندیدای مورد نظر و استفاده از نیروها و امکانات نهادها و پایگاه‌ها و طلاب حوزه و ائمه جماعات مساجد و ائمه جمعه در حمایت از کاندیدای خاص و افشاگری‌ها و آبروریزی‌های متعدد در مناظره‌ها، همه مجموعا باعث آسیب دیدن سرمایه اجتماعی و اعتماد عمومی گشتند.

4- بالاخره با همه این مسائل انتخابات روند قانونی و مراحل اجرایی خود را پشت سر گذاشت و حضور گسترده و آرام و اثربخش مردم پای صندوق‌های رأی سرنوشت انتخابات را به نام رئیس محترم دولت آقای دکتر روحانی رقم زد.

البته دفاع جانانه، مستند و مسلط و همه جانبه آقای دکتر جهانگیری از برنامه‌ها و سیاست‌های دولت و مقابله با تخریب‌ها و برنامه‌های رقیب کمک به سزایی به جذب آراء به نفع آقای دکتر روحانی داشت.

اینک فضای کشور به لطف الهی و با حمایت مردم پیش روی دولت به خوبی باز شده است؛ ضمن عرض خدا قوت به رئیس جمهور، چند نکته را از زبان مردم و یاران حامی و مدافع حضور ایشان قابل ذکر و تاکید می‌باشد.

اولا همان‌طور که ایشان چندین بار گفتند، دولت روحانی دولت صد در صدی است و لازم است توجه نمایند یک جمعیت حدودا 40 درصدی که نامزدشان رأی نیاورده هم در جامعه حضور دارد. بدیهی است که در اداره امور کشور به نحو مقتضی مشارکت جریان اقلیت با حفظ محوریت سیاست‌ها و برنامه‌های دولت جلب شود.

ثانیا از مجموع مطالباتی که در جریان انتخابات بیشتر مطرح شد، لازم است به دو موضوع رونق تولید و رفع معضل بیکاری در چارچوب برنامه‌های توانمندسازی بنگاه‌های کوچک و متوسط و جلب مشارکت و سازماندهی جوانان بویژه در حوزه روستاها در قالب تعاونی‌های تولیدی و خدماتی با اجرای سیاست‌های اقتصادی و مقاومتی اولویت داده شود.

ثالثا یکی از انتظارات به حق مردم از دولت منتخب خود برخورد شفاف و موثر و قاطع با هر گونه رانت‌خواری، فساد و قاچاق در حوزه‌های مختلف است. بدیهی است مردم با محدودیت‌ها و کمبودها راحت‌تر کنار می‌آیند تا تبعیض‌ها و سوءاستفاده‌ و ویژه‌خواری. با تاکیدی که رئیس جمهور محترم بر اصول صراحت، صداقت، پاکدستی و پاسخگویی دارند، شایسته است توجه ویژه‌ای به این خواست عمومی در مقابله با این نارسائی‌ها و در جهت بسط عدالت اجتماعی و توجه به اقشار محروم معمول گردد.

نکته آخر اینکه یاران و همراهان رئیس جمهور در قالب اعضای دولت و وزرا و استانداران و دیگر مدیران ارشد نقش به سزایی در اداره امور کشور و توفیقات رئیس جمهور در تحقق برنامه‌هایش ایفا می‌نمایند. استفاده از نیروهای با تجربه، کاردان، با نشاط و شجاع و همراه و همدل در چیدمان دولت جدید و حمایت از آنان یک ضرورت جدی است که توجه به این مهم و اصلاح پاره‌ای ساختارها و فرآیندهای اداری از همین فردا باید دنبال شود.

قطعا با توجه به نگاه مثبتی که در بین جامعه و بویژه جوانان و نیروهای تحصیل کرده به دولت تدبیر و امید و جریان اصلاحات و اعتدال وجود دارد، لازم است همه برنامه‌ها با نگاه بلند مدت مدیریت این تفکر در دوره بعد از آن با تدبیر طراحی شود تا بتوان نتایج مطلوب‌تری از اقدامات با نگاه بلند مدت به دست آورد.

 

سید حمید کلانتری 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 10:1 صبح روز یکشنبه 96 اردیبهشت 31