سفارش تبلیغ
صبا ویژن


اخلاق رادریابیم .... - شهر خوبان


درباره نویسنده
اخلاق رادریابیم .... - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
اخلاق رادریابیم .... - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :338928
بازدید امروز : 24
 RSS 

به نام خدای دوستدار زیباییها

 

اینک که در ایام دهه فجر قرار داریم و در آستانه انتخابات مجلس شورای اسلامی هستیم به نظرم رسید مطلبی در مورد اخلاق اجتماعی بنویسم چرا که اخلاق یکی از اهداف و دستاوردهای انقلاب بود و البته یک ضرورت و پیش نیاز برای برگزاری یک انتخابات مطلوب و شایسته حداقل از بعد رفتار و اخلاق اجتماعی و سیاسی برای کاهش التهابات از رقابت های نادرست و شکننده. در این ایام که جامعه ما و حتی بخشی از جامعه جهانی با نگرانیها، کشمکشها و آسیب های متعدد فردی، اجتماعی و سیاسی روبروست لازم است هر انسانی به عنوان یک عضو از جامعه و یک شهروند در سطوح و جایگاههای متفاوت تلاش نماید تا به سهم خود باری از فشار این آسیب ها، نگرانیها و تهدید های فردی و جمعی جامعه بردارد. باشد تا قدمی و گامی به سوی صلاح و بهبود برداشته شود. 

آنچه که ذیلا مورد اشاره قرار می گیرد، مصادیقی است از اقدامات و رفتارهایی که میتوان در جهت رشد و شکوفایی اخلاق و منش اجتماعی و انسانی مورد توجه قرار گیرند.

1- سعی کنیم به هر روشی که بلد هستیم به یکدیگر احترام بگذاریم. به هر محیطی مغازه، اداره ،کلاس ، مدرسه، شرکت وارد می شویم سلام کنیم و احوالپرسی نماییم.

2- سعی کنیم در محل کار، مغازه، اداره و یا هر جای دیگر با مردم صادقانه برخورد کنیم. با جدیت از دروغ پرهیز کنیم چراکه نجات جامعه در راستی و درستی است. جامعه و اقتصاد و کسب و کار با صداقت آرامش می گیرد.

3- به نظم و آراستگی ظاهری توجه نماییم. ساده ولی تمییز و مرتب باشیم. به پاکیزگی محل کار، خانه و محیط اطراف توجه نماییم.

4- تواضع داشته باشیم. در برخورد با ارباب رجوع با ادب واحترام رفتار کنیم. با مجبت و خوشرویی به مراجعین پاسخ دهیم.

5- روحیه کارگشایی و خدمت به دیگران داشته باشیم. تا میتوانیم و هر جایی هستیم کار مردم را زود حل و فصل کنیم و پاسخ دهیم.

6- در قرار های کاری خوش قول باشیم و به موقع و سروقت در محل کار، درمحل قرار، در جلسات، در مراجعه به پزشک و بیمارستان حضور یابیم. به وقت دیگران توجه کنیم. مبادا بی نظمی ما موجب اتلاف وقت دیگران شود. ( این نکته را مدیران و مسئولان باید بیشتر توجه نمایند. متاسفانه در کشور ما بسیاری از جلسات و همایش ها از 10 دقیقه تا یک ساعت با تاخیر شروع می شود). 

7- انصاف را در کارها رعایت کنیم. در خرید و فروش ها، در ارائه خدمات شغلی به مردم به سود عادلانه و متعارف قانع باشیم و به مردم در اثر بی اطلاعی از قیمت ها ظلم نکنیم.

8- در رانندگی عجله نکنیم، برای رسیدن به هر مقصد چند دقیقه زودتر حرکت کنیم تا بدون استرس و با آرامش سر وقت به قرارمان برسیم.

9- در ترافیک سعی کنیم حقوق دیگران را رعایت کنیم، و در بین خطوط رانندگی کنیم، به عابرین پیاده هم توجه نماییم.

10- کسانی را که گاهی متاسفانه در خیابان و اتوبان آشغال میریزند با رفتار خوبمان شرمنده شان کنیم. دوستی میگفت من چند نایلون در ماشین دارم که وقتی با این افراد روبرو گشتم در اختیارشان بگذارم و عملا آنان را متوجه کار زشتشان نمایم.

11- از اسراف بپرهیزیم. در شرایط سخت اقتصادی که بسیاری از مردم دچار مشکلات اقتصادی و تنگدستی هستند از هزینه های غیرضرور و تشریفات و تجملات بپرهیزیم.( مدیران دولتی در این رابطه باید بیشتر توجه کنند و پول بیت المال را صرف تغییر دکوراسیون، مبلمان، پذیراییها و مسافرت های غیر ضرور ننمایند).

12- در روابط اجتماعی به دستور قرآن اهل گذشت و بخشش باشیم. اگر از کسی خطایی یا کاستی سر می زند، صرفا با یک تذکر آموزنده عبور کنیم و با مردم و دوست و آشنا مدارا نماییم.

13- قدری بیشتر به فکر افراد نیازمند، فقرا و بیماران کم درآمد باشیم، سعی کنیم تا حدی که می توانیم دست یکی دو خانواده را به هر طریقی که می توانیم بگیریم و مشکلاتشان را کاهش دهیم.

14- خیر خواه، یار و مددکار یکدیگر باشیم. در راهنمایی افرادیکه مسیر اشتباه و یا خطایی می روند با مهربانی و دلسوزی کوتاهی نکنیم و در مسائل جاری زندگی به روشهای گوناگون همدیگر را یاری دهیم.

15- به اعضای خانواده، پدر، مادر، همسر و فرزندان خود بیشتر توجه نماییم. بخشی از ساعات شبانه روز و هفته را برای با هم بودن، با هم گفتن و شاد بودن اختصاص دهیم. محیط خانه را شاد و با نشاط و فعال سازیم.

16- از بد اخلاقی، تندخویی و هرگونه توهین، بی ادبی و ناسزا گویی به دیگران به شدت بپرهیزیم و دیگران را هم از اینگونه رفتارها منع کنیم.

17- از هر گونه استهزا، تهمت، تخریب شخصیت، هتک حرمت افراد آبرومند و مومن بویژه در شرایط انتخابات یا فضای مجازی پرهیز نماییم.

18- جامعه ما را از پارتی بازی، رابطه گرایی، رانت خواری و سوء استفاده از مقام و موقعیت به نفع دوستان و آشنایان بسیاررنج می برد، یکبار برای همیشه همه بپذیرند که این رفتار ها را کنار بگذارند و قانون و ضوابط را برای همه یکسان و عادلانه اجرا نمایند.

19- بیاییم نگاهمان را قدری مثبت تر نماییم. به قول معروف به نصفه پر لیوان نگاه نماییم. نقاط قوت و خوبیها را بیشتر ببینیم و از پرداختن به ضعف ها و نقاط متفی بپرهیزیم.

20- از حرص و طمع و تلاش بیش از حد برای ثروت اندوزی و کسب منافع مادی و چشم و هم چشمیهای شکننده قدری پرهیز کنیم. و بخشی از وقت خود را برای خدمت به دیگران، استفاده از اوقات فراغت، مطالعه و عبادت و بندگی خدا آزاد کنیم.

21- سعی کنیم زندگی خوب و سالمی داشته باشیم. به رزق و درامد حلال توجه نماییم و به فرزندانمان نیز آموزش دهیم. به سلامت فردی، مالی، دینی و اخلاقی خود و خانواده توجه نمایند.

22- به طبیعت و محیط زیست توجه نماییم. محیط را آلوده نکنیم، در هر جایگاه و نقشی که قرار داریم، خود را حامی محیط زیست و سلامت انسانها بدانیم.

امید است با رعایت موارد 22 گانه در ارتقائ بهره وری فردی، خانوادگی و اجتماعی پیشگام گردیم.

 

 

 

                                                                                                                            سید حمید کلانتری   

                                                                                                               رییس انجمن بهره وری ایران

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 5:54 عصر روز دوشنبه 98 بهمن 14