امروز صبح همایش دهه چهارم ، ضرورت تعامل و تحول که توسط جمعیت توحید و تعاون برگزار شده بود ، شرکت کردم . این جمعیت از مدتی پیش به ابتکار جمعی از دوستان متعهد ، ارزشی و خوش فکر انقلاب از جمله مهندس باقریان ، آقای دکتر بهشتی فرزند شهید بهشتی و با همراهی مهندس میر حسین موسوی برای پاسداری از حریم امام و اندیشه ها و راه انقلاب تاسیس شده است ،
جمع موثری از نیروهای انقلاب از جمله آقای خاتمی ، آقای مهندس موسوی ، حاج سید حسن خمینی ، فرزندان شهید بهشتی ، آیت الله موسوی بجنوردی ، جمعی از وزرا و استانداران سابق، نمایندگان گذشته و حال مجلس، اساتید، پژوهشگران و خبرنگاران در این نشست حضور داشتند ، و با توجه به فضای انتخابات این نشست بیشتر مورد توجه قرار گرفته بود .
حاج حسن آقا صحبت خود را با عذرخواهی از سخن در حضور بزرگترهای حاضر این گونه آغاز کرد : دهه چهارم دهه ای باشد که بزرگترها به حرف کوچکتر ها هم توجه کنند .آیا واقعه غزه این پیام را نداد که در سطح حاکمان ظالم و نظم بی بنیان حاکمیت امروز دنیا نیز باید تحولی اساسی رخ دهد .؟
جلسه با شکوهی است ، بخشی از شکوه آن مربوط به حضور مدیران و یاران امام و انقلاب در این جلسه است .
نکته جالبی در صحبتهای سید حسن آقا مطرح شد که رندی دعای حول حالنا را بدون الی احسن الحال می خواند. به او گفتند چرا احسن الحال آن را نمی گویی گفت مهم این است که وضع موجودمان عوض شود ، هرچه شود بهتر از الان است.
تلاشهای انجام یافته در سی سال گذشته بسیار قابل تقدیر است و سخن از تحول نباید موجب زیر سئوال بردن خدمات انقلاب و تلاشگران در این راه شود.
برای تبیین وضعییت مطلوب سه گام بزرگ باید برداریم ،
1- تعریف و تبیین ویژگی های وضع مطلوب ، وضع مطلوب را باید به صورت شفاف بیان کرد و جزئیاتش روشن شود تا هرکسی از ظن خود یار آن نشود .فرق اسلام امام و اسلامی که دیگران مطرح می کنند، باید مشخص شود.
2- مولفه های وضع مطلوب باید روشن شود ، با شاخص های قابل قضاوت
3- رسیدن به شرایط مطلوب این راه اجتهاد در اندیشه امام است . نباید صرفا به متن سخن امام تاکید کرد ، بلکه باید در آن بررسی کرد تا به پاسخ رسید.
پس از سخنرانی حاج سید حسن خمینی میزگردی با حضور اعضای شورای مرکزی جمعیت توحید و تعاون شامل آقایان مهندس باقریان ، دکتر امیری و دکتر منوچهری برگزار شد و به تبیین دیدگاهها و نقطه نظرات در زمینه دست آوردها ،آسیب های سی سال گذشته و برنامه ها و راهکارهای برون رفت برای رسیدن به وضع مطلوب پرداختند که احتمالا در سایت کلمه مشروح آن عرضه خواهد شد .
دست آوردها
1- الگوی جمهوری اسلامی
2- استقلال سیاسی
3- فراهم آمدن زمینه های بهبود زیرساختهای پیشرفت
4- بازیابی هویت ایرانی – اسلامی
آسیب ها
1- عدم تبیین نظری
2- نابهره وری راهکارها و برنامه های توسعه
3- افق دید کوتاه مدت
4- سیاست زدگی
5- رواج عملزدگی
منشا
1- بی توجهی به مبانی نظری
2- فقدان اقدام به اجتماعی کردن مبانی نظری
3- عدم تلفیق درست دو بعد جمهوریت و اسلامیت نظام
مصادیق
عدم توجه به عنصر دانایی
فقدان ساماندهی فرهنگ توسعه ملی
فرهنگ استبدادی و انحصار طلبی ، عدم پاسخگویی