آنچه مسلم است، مردم در 24 خرداد با حضور فراگیر و موثر در عرصه انتخابات، حماسه بزرگ سیاسی سال 92 را به زیبایی آفریدند. به گونهای که چشم جهانیان را خیره ساخت و موجی از امید با انتخاب دولت امید و اعتدال در جامعهای که به شدت دچار نگرانیها و سرخوردگیهای فراوان گشته بود جاری ساخت، همه با الهام از پیام و خواست رهبری بر این نظر اتفاق کردند که حماسه سیاسی مقدمه حماسه اقتصادی خواهد بود. چرا که این حماسه اعتماد و آرامش و عزم و اراده را به جامعه بازگرداند. مردم بر خلاف جوسازیها و موج آفرینیهای جریانهای افراطی با هدایت و تشویق فرهیختگان و بزرگان مورد وثوق و اعتمادشان به شخصیتی معتدل، اندیشمند، نوگرا، دنیادیده، وحدت طلب، با شعارها و اندیشههای اصلاح گرایانه که سابقه دیرینه در همراهی امام و انقلاب و نظام و رهبری داشت رأی اعتماد دادند و او را برگزیدند.
آقای دکتر روحانی نیز با همین نگاه و با هدف حل مشکلات و معضلات فراوان اقتصادی و ایجاد شرایط مناسب برای مقابله با تحریم، و شکل گیری رونق و حماسه اقتصادی کابینهای توانمند، مجرب، کارآزموده، با رعایت اصل شایستگی، تعهد و کارآمدی شکل داد و به مجلس پیشنهاد نمود.
کابینهای که اگر بدون حب و بغض و بدون تنگ نظریهای سیاسی و جناحی و سوالهای کاذب به آن نگریسته شود، هم توانمند است هم همدل، هم با تجربه است ، هم با تخصص، هم صاحبنظرند، هم مقبول در بخش مربوط، هم خوشایند هم معتدل، هم دارای گرایشهای اصلاح طلبانه، هم اصولگرایانه. هم واقعگرایند هم آرمانخواه، چندین عضو از کابینه چون دهقان، حجتی، چیت چیان و زنگنه و هاشمی در کنار سایر شایستگیها، سوابق ارزنده حضور در نهادهای انقلابی چون سپاه و جهاد را دارند و از خانواده معزز شهیدان و ایثارگرانند. حداقل 6 نفر از آنان چون زنگنه، حجتی، نجفی، آخوندی، نعمت زاده و . . . سابقه وزارت و عضویت طولانی در کابینهها دارند. چند نفر دارای مدارج علمی و تحصیلی بالا و ممتاز چون دکتر هاشمی، دکتر میلی منفرد، دکتر آخوندی و. . . و بقیه دارای تجاربی مشابه در پستها و مسئولیتهای مشابه و از معاونین، وزراء، استانداران برجسته و مقبول در وزارتخانه ذیربط بودهاند. همچون دکتر ظریف، جنتی، ربیعی، سلطانیفر، رحمانی فضلی، طبیبنیا، واعظی . . .
الحق والانصاف به عنوان فردی که توفیق خدمت طولانی در مسئولیتهای اجرایی داشته و با اکثر وزراء پیشنهادی و سوابق آنها آشنایی دارد، ترکیب کابینه از توانمندی، تجربه، شایستگی و مقبولیت بالایی برخوردار میباشند.
انتظار میرود مجلس آغاز خوبی در تعامل با رئیس جمهور داشته باشد. اینک مجلس در معرض آزمایش بزرگی قرار گرفته است تا به جامعه و ملت بزرگ ایران نشان دهد که بیش از هر چیز به منافع ملی میاندیشد و حاضر است با در نظر گرفتن شرایط عمومی کشور و آسیب های وارده ناشی از تحریمهای ناروا و ظالمانه و برای تحقق منویات مقام معظم رهبری در شکل گیری حماسه اقتصادی همراستا با تحول خواهی و اعتدال طلبی مردم عزیزمان از پارهای از ملاحظات و توقعات سیاسی و جناحی یا حزبی که البته حق اوست بگذرد و مصلحت بزرگتر که شکل گیری یک دولت قوی و با پشتوانه حمایتی نمایندگان ملت نیز هست مدنظر قرار دهد.
شایسته است مجلس با رأی بالای خود یعنی رأی بالای دو سوم و بالای 200 رأی به غالب وزراء ، همچون موکلین خود حماسه ساز شود و موجبات عزت و اعتبار ملت و نظام جمهوری اسلامی ایران را در عرصه جهانی فراهم نماید بدیهی است این اقدام پسندیده منافاتی با طرح دیدگاهها، انتقادات و نقاط قوت و ضعف نمایندگان در خانه ملت نیست. بلکه فکر میکنم بسیار زیباست که نمایندگان هم عملکرد و برنامههای وزراء نقد نمایند، هم با درخواست بهبود و اصلاح برنامهها به آنها رأی مثبت دهند تا دولت آقای دکتر روحانی کار خود را با پشیبانی و دلگرمی از مجلس قاطعانه شروع نماید و البته چنانچه در عمل به تشخیص اکثریت مجلس ملاحظه شد وزیر یا وزراء تعهدات خود را به خوبی دنبال نمینمایند، از رئیس جمهور درخواست تجدیدنظر نمایند.
به هر حال مجلس این هفته در معرض یک آزمایش مهم قرار گرفته است تا نشان دهد که چگونه به منافع مردم و نیازهای آنان و مصالح ملی توجه مینماید و در جهت حل مسائل مهم و اساسی از خواستها و توقعات محدودتر توان گذر را دارد. و حتماً توجه دارند که چنین رخدادی هر چهار سال یا هر هشت سال یکبار در کشور رخ مینماید تا دو قوه مهم مجریه و مقننه همبستگی و همراهی خود را در پیشگاه ملت و جهانیان به نمایش بگذارند، امید است شاهد کارنامه زیبایی از عملکرد مجلس در این هفته باشیم.