سفارش تبلیغ
صبا ویژن


الگویی کارآمد برای فقر زدایی و توسعه روستایی - شهر خوبان


درباره نویسنده
الگویی کارآمد برای فقر زدایی و توسعه روستایی - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
الگویی کارآمد برای فقر زدایی و توسعه روستایی - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348109
بازدید امروز : 159
 RSS 

 

 به بهانه گرامیداشت هفته تعاون به نظرم رسید بر این نکته  تاکید کنم که مهم ترین نقش و کارکرد اقتصاد تعاونی چیست؟

 با عنایت به تجارب چندین ساله و مدیریت بخش تعاون و بررسی همه تجارب   گذشته و توفیقات سایر کشورها در حوزه تعاون به این نتیجه مهم دست یافتیم که تعاون و تعاونی می‌تواند با رویکرد توانمندسازی جوانان، زنان و روستاییان به ویژه در مناطق محروم و دور دست کشور برنامه عمل اثربخش برای مشارکت مردم در توسعه تولید و ایجاد اشتغال پایدار باشد.

 یکی از مسائل مهمی که اقتصاد کشور امروز با آن روبه روست بیکاری و انواع بیکاری های پنهان، مهاجرت از روستاها و شهرهای کوچک و رشد حاشیه نشینی در اطراف شهرهای بزرگ و اضافه شدن معضلات ناشی از آن می باشد.

 برای رسیدن به توسعه پایدار راهکار درست و اصولی این است که توسعه را از پایین  شروع کرد  از روستاها  خانواده ها و محله های شهر های کوچک ظرفیت های کار و تولید را با شناسایی و بررسی مزیت های نسبی هر منطقه شناخت و برای بهتر شدن آن برنامه ریزی و تلاش نمود.

 بدیهی است که در امر توسعه روستایی و توسعه متوازن مناطق محروم همچون سایر حوزه های توسعه اصلی ترین نقش و مردم و مشارکت مردم ایفا می کند.  قطعاً منطقه و روستایی و توسعه را خواهد چشید که مردم توسعه یافته و توسعه گرایی داشته باشد. در این رابطه توجه به آموزش های فنی و حرفه ای با گرایش های روشن تولید مبتنی بر شرایط و امکانات هر منطقه گام بعدی است‌. برای توفیق هرچی بیشتر در این حوزه باید به سازماندهی  ظرفیت‌های انسانی همت نمود تا تشکل های سازمان یافته بتوانند مزیت ها و استعدادهای بالقوه منطقه و محل و روستای خود را به خوبی شناسایی و  به بالفعل تبدیل نمایند.

 در این راستا با توجه به تجارب بشری در دنیا و ایران به این نتیجه مهم دست یافتیم که مناسب ترین الگوی حقوقی برای سازماندهی ظرفیت‌های مردمی و طبیعی شکل گیری تعاونی است در قالب تعاونی های کشاورزی، دامداری، پرورش ماهی، زنبور داری و صنایع دستی، گردشگری، پوشاک و تعاونی‌های توسعه روستایی و تعاونی‌های زنان سرپرست خانوار است.

 تجربه نشان داده است که اگر شرکت‌های تعاونی در روستاها، دهستان‌ها و شهرهای کوچک با مطالعه و بررسی های اولیه لازم و مشارکت افراد مقبول و شایسته شکل بگیرد نزدیک ترین الگو به فرهنگ و سنن روستایی است. فرهنگ تعاون و کار جمعی در روستاهای ما در قالب مرمت و لایروبی قنوات آبیاری برداشت محصول دامداری و چوپانی در گذشته امری موثر در اقتصاد و حیات روستاها بوده است.

 شرکت‌های تعاونی که مورد اعتماد و وثوق مردم باشند و از توانایی های اولیه برای فعالیت اقتصادی برخوردار باشند می توانند منابع خورد مردم محلی را به خوبی جمع کنند و آنها را در مسیر اشتغال و تولید اثر بخش سازند منابعی که جدا از هم خاصیت قابل قبولی ندارد در کنار هم جمع شدن منابع از تسهیلات اشتغالزایی و حتی قرض الحسنه می تواند استفاده نمایند و واحدهای تولیدی و و خدماتی قابل قبولی را تشکیل فعال نمایند.

 تجربه ای که از دو سال قبل در قالب طرح روستا تعاون در معاونت تعاون وزارت تعاون کار و رفاه برای استفاده و مدیریت اصولی تسهیلات اشتغالزایی در روستاها به اجرا درآمد قابلیت  نقد و بررسی و پالایش دارد تا با رفع نواقص احتمالی به عنوان یک مدل مطلوب در توسعه روستاها و مناطق محروم به کار گرفته شود.

 البته اقدامات مشابه توسط سازمان جنگلها و مراتع در قالب طرح ترسیب کربن در خراسان جنوبی و جنوب کرمان وجود دارد یا بنیاد مستضعفان در مناطقی مثل قلعه گنج  یا بنیاد برکت در فقرزدایی در استان‌های محروم مثل سیستان و بلوچستان داشته‌اند، همگی در استفاده از مدل تعاونی برای فعالیت جمعی و مشارکت مردم مشترک هستند.

 به نظر اینجانب در شرایط فعلی که کشور با مشکلات ناشی از تحریم از جمله فقر و بیکاری روبه‌رو هست هر سال حداقل در 10 هزار روستا یا کنون فعالیت یا بسیج امکانات و اعتبارات پراکنده و جدا از هم در اختیار نهادهای حمایتی و تسهیلات بانکی تشکیل این تعاونی ها را میتواند فعال نماید و البته این  هدف خیلی بزرگی نیست به شرط اینکه: "همت سلسله جنبان شود"

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 5:13 عصر روز سه شنبه 98 شهریور 12