سیستان و بلوچستان دهها سال است که دچار سیل است. سیل های گوناگون بارها و بارها بر مردم این دیار کهن و این پهن دشت مرزهای جنوب شرق ایران یورش بردهاند و آسیب های فراوان زدهاند. باشد که این بار سیل ناشی از بارش های شدید موسمی گسترده و عظیم که در بخش وسیعی از این استان مردم نجیب و صبور شهر ها و روستاهای بلوچستان از چابهار تا کنارک تا سرباز و دلگان و ایرانشهر را مورد هجمه و آسیب ویرانگر خود قرار داده است و مسئولین کشوری و لشکری را به استان کشانده است، نقطه عطفی شود برای توجه، برای چاره اندیشی اساسی و برای حل ریشه ای بحران نه آمد و رفتی چند روزه و توزیع کمکهایی از پتو و لباس و مواد غذایی و پس از یکی دو هفته این مردم بمانند با رنجهای تاریخی و با دردهای مزمن که هراز گاهی فشار و شدت درد و رنج در قالب یک رویداد طبیعی چون سیل و طوفان هویدا میشود و آسیبها و چالش های ناشی از فقر و محرومیت و توسعه نایافتگی خود را نمایان میسازند.
برادران مسئول، صاحب اختیاران و صاحب منصبان، آقای رییس جمهور، وزرای محترم، نیروهای داوطلب هلال احمر، خیرین و
خیر اندیشان از نهادهای مردمی و سازمانهای غیردولتی و موسسات خیریه حتما عنایت دارید که خانه سیستان و بلوچستان از پای بست دچار مشکلات اساسی است. با کارهای تسکینی و خدمات کوتاه مدت و محدود و روبنایی، مشکل حل نمی شود و سیل وسیع استان ریشه در توسعه نیافتگی استان ناشی از وسعت آن، محدودیتهای بازدارنده مرزی، قاچاق و اعتیاد خانمانسوز، نبود تولید و رونق اقتصادی، بیکاری و فقر شدید، حاشیه نشینیهای گسترده و زندگی بخش زیادی از مردم در کپرها و خانههای گلین و بلوکی با حداقل پایداری که با اندک باران و طوفانی ویران میشوند، فقر ناشی از شرایط اقلیمی، تخریب طبیعت، بیابان گسترده، بادهای موسمی 120 روزه سیستان، نبود زیر ساختهای لازم برای بیابان زدایی، آبخیزداری و مهار و هدایت سیلابهاست.
چه خوب است که در این شرایط که رفت و آمد بزرگان و مسئولین و سیاستگذاران به بهانه سیل فعال شده است و فرصتی برای خروج از غفلتهای مکرر و توجه اصولی به مردم مظلوم این دیار فراهم گشته است، استاندار محترم و مسئولین استان ضمن معرفی همه جانبه ظرفیتها و استعدادها و محدودیتهای استان از دولت، مجلس و سازمان برنامه و بودجه درخواست نمایند در یک دوره پنجساله، استان سیستان و بلوچستان به عنوان یک استان ویژه تلقی گردد و در این دوره استان از حمایت های ویژه و همه جانبه مرکز نشینان و صاحبان اعتبار و اختیار برخوردار گردد.
ضریب اعتبارات استان را به نحو قابل توجهی افزایش دهند.اختیارات تصمیم گیری مدیران و مدیریت استان و جرات ریسک پذیری آنان را افزایش و طرحهای ملی و زیر بنایی تعریف شده برای استان در زمینه آب و خاک و بنادر، راه و راه آهن، تامین آب، آبرسانی و گازرسانی و زیرساختهای توسعه، تولید و سرمایه گذاری و جلب مشارکت بخش خصوصی و بخشهای عمومی غیر دولتی را مورد حمایت ویژه قرار دهند.
باشد یک بار برای همیشه تصمیمی اصولی و اساسی برای برون رفت این استان پر ظرفیت از محرومیت و عقب ماندگی اتخاذ و مشکلات و موانع توسعه استان به صورت همه جانبه مرتفع و انگیزه کار و تلاش و مشارکت و سازندگی در مردم خوب استان بازسازی شود و شاهد روزها و سالهای خوش برای آنان در مسیر عدالت و برخورداری از نعمات الهی باشیم.
30 دی 98
http://aftabeyazd.ir/?newsid=153161