ایران در زمینه نوآوری در بین 129 کشور نوآور، جایگاه 67 را از آن خود نموده است و بدین معنی است که برای رسیدن به یک کشور نوآور هنوز راه زیادی را پیش رو داریم و تلاشهای بسیاری باید در این زمینه صورت بگیرد. یک جامعه شاد و با نشاط میتواند خلاقیت را در جامعه افزایش دهد.
گاهی ممکن است از کارهای کوچک و ساده ، حرکتهای بزرگی در آینده رقم زده شود. مهم این است که چند نفر از ایده حمایت و مواظبت کنند تا آن ایده به نتیجه مطلوب برسد. یزد استعدادهای بالقوه خوبی را برای تبدیل شدن به شهر یا استان نوآور دارد اگر مسیر توسعه یزد را مجدد مورد بررسی قرار دهیم، به این نتیجه خواهیم رسید که بدون پرداختن به نوآوری، اقتصاد آینده یزد، شکوفا نخواهد شد و برای تداوم شکوفایی اقتصاد و بهتبع آن تداوم رفاه، آسایش و زندگی بهتر، باید نوآوری را در شهر و استان گسترش دهیم.
نوآوری همانند یک نهال عمل می کند؛ به همین دلیل است که باید ببینیم در زمینههایی که نوآوری در آن کاشته می شود، چقدر مستعد است که ایدهها قابل رشد و بهرهبرداری باشد. یکی از ماموریتهای اصلی دولت در عرصهی نوآوری این است که موانع را بردارد و مقرراتزدایی انجام دهد.
در شهر نوآور، شهرداری و شورای شهر باید بیش از هر چیز به فرهنگ شهروندی و رشد و گرایش و علایق و انگیزههای نوآورانه در شهر دامن بزنند و محیط شهر و محلات آن باید همه نشانی از نوآوری داشته باشند. یزد دارای دو ثروت ارزشمند، یکی انسانی و دیگری تاریخی است و مسئولان این شهر در جهت حفظ ثروت تاریخی، بافت تاریخی را به روش علمی و با مشارکت مردم، با استفاده از روشهای ظریف و زیبای هنری بافت خشتی، بازسازی کردند و من بر این باورم که باید از این قابلیت یزد استفاده کرد و چنین حرکت نوآورانه ای هم در اقتصاد یزد داشت.
پیشنهاد میکنم که خدمات نوآوری و فرهنگ نوآوری را محور اصلی کارهای خود قرار دهیم تا افراد، نوآوری را در خدمات شهری لمس کنند و فرهنگ نوآوری در بین افراد جامعه و شهر گسترش یابد.
در این راستا میتوان بین دستگاههای متولی، تقسیم کار کرد، برای مثال یک سری وظایف را برای شهرداری مشخص کرد چرا که این سازمان اداره امور شهر از نظر خدمات عمرانی، خدمات زیبایی، محیط زیست و فضای سبز ، خدمات ترافیکی، خدمات حمل و نقل را بر عهده دارد. بنابراین میتواند در خدماتی که ارائه میدهد نوآوری را پیادهسازی کند، یعنی هم در شبکه حمل و نقل و هم در کار عمرانی می توان به این دستاورد رسید.
این نهاد علاوه بر ارائه نوآوری در خدمات، میتواند فرهنگ نوآوری را بین شهروندانش ترویج و تبلیغ کند.
اعتقاد من بر این است برای این که یک شهر نوآور باشد، باید تمام اجزا و نهادهای آن نوآوری داشته باشند و برای توسعه شهر نوآور شرکتهای دانشبنیان، دانشگاه، گروههای پیشران، پارک علم و فناوری و آموزش و پروش باید نقش فعالی را در این اکوسیستم بازی کنند و هر فرد و نهادی نقش مناسب خود را در جایگاه درست ایفا نماید. برای توسعه زیست بوم نوآوری باید شور و نشاط را در شهر فراهم ساخت چرا که شور و نشاط باعث به وجود آمدن تکاپو و خلاقیت میشود.