سفارش تبلیغ
صبا ویژن


مراسم اربعین را به مردم بسپاریم - شهر خوبان


درباره نویسنده
مراسم اربعین را به مردم بسپاریم - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
مراسم اربعین را به مردم بسپاریم - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348231
بازدید امروز : 281
 RSS 

 به نام خدای شهیدان. السلام علیک یا اباعبدالله

این روزها موضوع راهپیمایی اربعین جزء مسائل اصلی فرهنگی، تبلیغی و حتی اجرایی کشور قرار گرفته است. در این یادداشت به موضوع راهپیمایی اربعین از چند زاویه نگاه می کنیم:

 1. اصل توجه به اربعین و گرامیداشت این روز بزرگ تاریخی در فرهنگ ما یک موضوع قابل توجه و ارزشمند است، توجه به اربعین یعنی توجه به ترویج مکتب حسینی، یعنی رساندن پیام قیام عاشورا به همه نسل ها و همه عصرها، توجه به این مهم راهی است که پیام آور انقلاب کربلا حضرت زینب سلام الله علیها پیش روی ما گشودند، توجه به اربعین یعنی زنده نگه داشتن راه شهیدان و راه حق و عدالت و آزادی. از این زاویه هر اقدام ارزشمندی که موجب تامین این اهداف گردد قابل تاکید می باشد.

2. اما آنچه امروز و طی چند سال گذشته در جامعه ما بیشتر مورد توجه قرار گرفته، حضور فعال در راهپیمایی اربعین حسینی است، این راهپیمایی به صورت سنتی و متعارف همچون برنامه های عزاداری تاسوعا و عاشورای حسینی در کربلا و در بین مردم عراق امری رایج بوده است و غالباً ماهیت بسیار مردمی، خودجوش و مبتنی بر انگیزه های معنوی و عاشقانه داشته است.

 3.اما آنچه امروز ما شاهد آن هستیم، حضور بیش از حد و غیرمتعارف دولت و دستگاه های اجرایی در برگزاری این راهپیمایی می باشد. آنچه مسلم است، همیشه شاهد بوده ایم که مراسم مذهبی و مناسک عزاداری از جمله روضه خوانی ها، حضور در تکایا و مساجد، برگزاری دسته جات سینه زنی و زنجیرزنی، خرج دادن ها و پخت و پزها برای عزاداران و هرگونه اقدام مشابه در سطح کشور یک امر خودجوش، داوطلبانه، مردمی و مشخصاً بدون دخالت دولت بوده است. حداکثر نقشی که عوامل دولتی در این گونه مراسم داشته‌اند، کمک راهنمایی و رانندگی در کنترل ترافیک در زمان راه اندازی دسته جات عزاداری بوده است، اما آنچه امروز شاهدیم، متاسفانه علیرغم مشکلات فراوان اقتصادی مالی و معیشتی که جامعه با آن روبروست، حضور بی حد و مرز انواع و اقسام دستگاه های اجرایی از وزارت کشور تا صداوسیما، وزارت راه و شهرسازی تا هلال احمر و اورژانس شرکت های بیمه وزارت بهداشت و درمان، نیروی انتظامی، نیروهای نظامی و بسیاری از نهادهای عمومی با صرف وقت فراوان برای راهپیمایی اربعین می باشد در استانها و شهرستانها غالباً ستاد اربعین تشکیل شده است در مرکز و استانها هر شب تلویزیون بخش اصلی اخبار را به مسائل مربوط به ورود و خروج از مرزها، کیفیت پرواز و حرکت با اتوبوس و امثالهم و مصاحبه با این مسئول و آن مسئول اختصاص می دهد. آیا واقعاً برای زنده نگه داشتن اربعین حسینی و برخورداری از تاثیرات معنوی آن این کارها لازم است؟ این همه صرف وقت مدیران و امکانات دولتی نیاز به بسیج دارند؟ این همه بودجه و اعتبار لازم است در این راه مصرف شود؟ مگر نه این است که مردم در سراسر ایران و در همه روستاها و شهرهای دوردست انواع و اقسام برنامه را در دهه اول محرم و بعضا در دهه آخر صفر برگزار می کنند  و هیچ کمکی هم از دولت نمی گیرند؟  چرا اربعین را این قدر دولتی و سیاسی می کنیم؟ مطمئنا اگر صرفاً مساعدت های متعارف مثل صدور گذرنامه و کنترل قیمت بلیط ها توسط دولت انجام و بقیه موارد در قالب یک اطلاعیه به مردم اطلاع رسانی شود کفایت می کند و بقیه را به مردم بسپارندتا هرطور خودشان دوست دارند عمل کنند ،خیلی طبیعی، عاشقانه  و واقعی و خالصانه علاقه مندان در راهپیمایی حضور می یابند و نقش خود را همچون ایام تاسوعا و عاشورا ایفا می کنند.

امید است دست‌اندرکاران امر در سالهای آینده این رویه را تغییر داده و امور اربعین را کاملاً به مردم بسپارند و دولت و وزارتخانه ها و مدیران اجرایی به وظایف اصلی خود که خدمت به مردم در ایجاد اشتغال و کاهش تورم، کاهش فقر، افزایش تولید ملی و گسترش رفاه اجتماعی و رفع موانع توسعه کشور است بپردازند. قطعاً بر اساس باورهای دینی که ما داریم این امر خود جهادی بزرگ است که باور داریم. روایت «الکاد علی عیاله کالمجاهد فی سبیل الله» برای دولت هم می‌تواند مصداق داشته باشد.

ازخداوند منان توفیق پیروی از آقا ابا عبدلله و برخورداری از شفاعتش را مسألت مینماییم.

سید حمید کلانتری. 17 شهریور 1401



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 5:15 عصر روز پنج شنبه 101 شهریور 17