تحصیل توسعه سیاسی از راه های مختلف و متعددی امکان پذیر خواهد بود ، از جمله نقش دادن به جوانان به عنوان قشر پر جمعیت و فعال جامعه. یعنی هویت بخشی به گروهی از جامعه که علاقمندی بیشتری نسبت به توسعه سیاسی از خود نشان می دهند. محور دیگر نقش دادن به زنان جامعه است. ما، در طول تاریخ شاهد کم توجهی به این قشر از جامعه هستیم. زنان با توجه به نقش سازنده ای که در تربیت نسل و آینده سازی جامعه می توانند ایفا کنند کمتر در مسائل اجتماعی حضور داشته و ایفای نقش می نمایند و آگاهی های سیاسی اجتماعی آنها کمتر بوده است. ما باید زمینه شرکت آنها در برنامه های علمی، اجتماعی ، مذهبی و فرهنگی را فراهم کنیم. کمیسیون بانوان باید نقش فعالی در این زمینه ایفا کند .
بحث دیگر میدان دادن به مطبوعات محلی و ترویج فرهنگ روزنامه خوانی در استان است. مطبوعات اگر بتوانند وارد خانه ها و محافل و گروه های جوان شوند، مردم را به تحلیل مسائل اجتماعی سیاسی علاقمند خواهند کرد.
گسترش فضای مشترک در جامعه یکی دیگر از جلوه های توسعه سیاسی است. باید زمینه را برای مشارکت قشرهای مختلف جامعه فراهم کنیم . فعال کردن تشکل های سیاسی و تشکل های اجتماعی می تواند نقش موثری در توسعه سیاسی داشته باشد. برگزاری همایش های سیاسی ، اجتماعی در استان می تواند در این زمینه موثر باشد .
نگاه دیگری که می توان به توسعه سیاسی از بعد مدیریت کرد این است که مسائل را شفاف تر برای مردم بیان کنیم و مردم را بیشتر در جریان مسائل استان قرار دهیم. طبیعتا در این راستا نقش شورا نقش مهمی است. میدان دادن و حمایت از شوراها و بها دادن به نقش کاربردی آنها ، بسیار مهم است و مجموع این اقدامات را اگر کنار هم قرار دهیم می تواند زیر مجموعه خوبی برای مباحث توسعه سیاسی در استان باشد.
در جمع ارباب جراید و مطبوعات، سالن حمیدیا استانداری یزد 24/2/81
بازنگری در تاریخ 20/8/86