نگاهی تحلیلی بر پدیده انتخابات مجلس هشتم در حوزه یزد و صدوق - شهر خوبان


درباره نویسنده
نگاهی تحلیلی بر پدیده انتخابات مجلس هشتم در حوزه یزد و صدوق - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
نگاهی تحلیلی بر پدیده انتخابات مجلس هشتم در حوزه یزد و صدوق - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :351591
بازدید امروز : 7
 RSS 

بخش دوم

 

اما در مسیر و در حاشیه این اقدام پر مخاطره و موفق نکات قابل توجه و تامل دیگری هم بود که ذکر آنها خالی از لطف نیست که در بخش دوم این گزارش به عنوان واقعیت هایی که لمس شد مورد اشاره قرار می دهم ، باشد که فرهیختگان و موثرین اجتماع حسب مورد به چاره جویی و بهبود تلاش نمایند.

1 – روحیه شدید احتیاط و محافظه کاری در یزد

یکی از مسائلی که قبلا هم در یزد برخورد داشتم ولی شدت و غلظت آنرا در این دوره بیشتر احساس کردم و تا حدی رنج آور هم بود ، روحیه محافظه کاری بود به طوریکه خیلی ها در ارتباط با انتخابات در تماسهای تلفنی اظهار ارادت و همراهی و همکاری داشتند ولی بسیار نگران از آفتابی شدن در جمع و و اظهار و اعلام آن در محیطهای عمومی بودند و یا بدتر از آن شنیده می شد که بعضی از دوستان اظهار لطف و همکاری خود را همزمان به چند نفر اعلام می نمودند و همه را راضی نگه می داشتند.

2- دلیل رفتار فوق از یک جهت به فرهنگ و منش تاریخی یزدیها برمی گردد که باید چاره ای اساسی برای آن اندیشید ولی علت دیگری که این شیوه را تقویت می کند ، رفتارهای محدود کننده و نگران کننده ای است که از سوی متولیان امور و دستگاههای دولتی اعمال می شود. به عنوان مثال حساسسیت هایی که حراست های ادارات به دستور ما فوق خود برای جلوگیری از حمایت و هواداری کارکنان دولت از کاندیدای مقابل یا منتقد دولت نشان می دهند. نگرانی از دست دادن پست و موقعیت شغلی یا نگرانی از عدم ارتقا اداری یا نرسیدن به موقعیت بهتر برای کارمندان و مدیران در محیط کارشان از جمله تبعات مشارکت آنان در امور سیاسی است. در این زمینه دو نکته را باید مورد تاکید قرار داد ، اول اینکه مدیران سیاسی ، اداری و اطلاعاتی نباید به خود اجازه دهند که کارکنان دولت را از حقوق حقه اجتماعی ، سیاسی خود محروم سازند قطعا هیچ مدیر یا کارمندی نباید از امکانات دولتی برای فعالیتهای سیاسی و حزبی استفاده نماید ، ولیکن بحث مشارکت و دخالت در امور سیاسی در اوقات شخصی و خارج از وقت اداری نه تنها ایرادی ندارد بلکه امری پسندیده است.به جز کسانی که به دلایل خاص از این نوع موضع گیریها و دخالتها منع شده باشند مثل ائمه جمعه و نیروهای نظامی و یا هیئات های نظارت و اجرایی بدیهی است. و استاندار به عنوان مقام ارشد مدیریت استان می تواند در فراهم آوردن این فضا نقشی تعیین کننده داشته باشد. دوم اینکه مردم یزد و بویزه کارکنان دولت باید این روحیه مماشات را تغییر و از حقوق بدیهی خود در چارچوب موازین قانونی دفاع کنند، و اینقدر دچار محافظه کاری و رفتارهای محتاطانه نشوند.

3- از زیباییهای این دوره آشنایی با دوستان جدید یا به عبارتی کشف افرادی معتقد ، با انگیزه ، بی ریا و صمیمی بود که بر خلاف روحیه ای که در فوق ذکر شد حاضرند صادقانه و بدون نگرانی و با شفافیت از مواضع و معتقدات خود دفاع نمایند و در این بین دوستانی یافتیم که بحمدالله  کمترین توقعی از این همراهی و همکاری نداشتند و با کمال صداقت و اخلاص ، بی سر و صدا و آرام در چند ماه گذشته مشغول به همکاری بوده اند . که برای فعالیتهای اجتماعی ، سیاسی و داوطلبانه وجود چنین دوستانی سرمایه های ارزشمندی محسوب می شود و باید قدرشان را دانست . انشاء الله برای آینده ارتباطات این جمع با محوریت دوستان اصلاح طلب و پشتیبانی آقای مهندس اولیاء تداوم یابد.

4- یکی از مسائل رنج آور دیگر که بحمد الله خیلی گسترده نبود رفتارها و برخوردهای غیر اخلاقی و نادرست بعضی از افراد احساسی ، نا آگاه و افراطی با رقیب و رقبا بود که متاسفانه بعضی از اینگونه رفتارها  به صورت مقابله به مثلهایی از طرف دوستان خودمان نیز مشاهده می شد . اینگونه نگاه گاهی در مطبوعات ، گاهی در سخنرانی ها ، گاهی در نوشتن مطالب توهین آمیز و موهن در سایتها و بدتر از همه پاره کردن عکس و تابلوهای کاندیدای رقیب در مقابل ستادها می توان ذکر کرد.

در پایان ضمن تشکر مجدد از همه افراد گروهها و اقشار مختلف ، احزاب و گرایشهای سیاسی و همه عزیزانی که صادقانه و صمیمانه در این اقدام بزرگ اجتماعی و سیاسی مشارکت و تلاش نمودند . در پایان پیشنهاد می شود تلاشی برای تدوین مستندات و وقایع انتخابات در این ستاد و ستادها و مراکز دیگر ( در حد امکان ) توسط جناب آقای اولیاء و دوستان ستاد ایشان انجام پذیرد و از اینطریق مجموعه ای از اندیشه ها ، اتفاقات ، خاطرات و نکات زشت و زیبا جمع آوری و تدوین شود و امکان خوبی برای بهره برداری همه علاقمندان در آینده فراهم شود .



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 12:4 صبح روز دوشنبه 87 اردیبهشت 23