سفارش تبلیغ
صبا ویژن


آیا علی الگوی ماست؟ - شهر خوبان


درباره نویسنده
آیا علی الگوی ماست؟ - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1
مرداد 1
شهریور 1
خرداد 2
مرداد 2
اسفند 2
شهریور 3


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
آیا علی الگوی ماست؟ - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :348190
بازدید امروز : 240
 RSS 

علی مظهر صداقت و راستی بود. هرگز به امتش دروغ نگفت. برای ماندن و پذیرفتن قدرت نیز حتی به دروغی مصلحتی تن درنداد. 25 سال خانه نشینی را در سخت ترین شرایط برای نگفتن یک دروغ و برقراری نظامی مبتنی بر حق و درستی پذیرفت. چرا که علی واقعا اصولگرا بود و حکومتش حکومتی ارزشی . آیا جز این است که از این ملاکها فرسنگها فاصله داریم؟ جز این است که برای حفظ موقعیت خود و برای مقابله با رقیب ، برای چند روز بیشتر ماندن، حاضریم به هر حق و ناحقی تمسک بجوییم؟

ایام میلاد سراسر خیر و برکت مولا علی (ع) است. افتخار این ملت و مردم اینستکه بیشترین سهم و نقش را در زنده نگه داشتن یاد و خاطره و اندیشه علی داشته است. این ملت افتخار دارد که بالاترین شیعه علی را در خود جای داده است. و ایران کشور علی ابن ابیطالب است.
هدف جمهوری اسلامی ایران تلاش در راستای استقرار یک نظام مردمی ، الهی ، عادلانه و علوی بوده است. به نظر می رسد گذشت 30 سال فرصت مناسبی است که با معیار علی (ع) و اندیشه و رفتار و منش علی (ع) خود را بسنجیم و ارزیابی نماییم.
علی همه وجودش اخلاص بود. همه چیز را برای خدا می خواست و کمترین تظاهر، ریا، کبر و نخوت در وجودش نبود. علی در بالاترین مقام و موقعیت چون رعیتی می زیست و چون کارگری کار می کرد. ما چگونه ایم؟ کارگزاران ما چگونه اند؟ چه قدر و چه میزان برای خدا و چقدر ریا و خودنمایی؟

علی با مردم بود و برای مردم و خود را وقف مردم ساخته بود. رنج آنان را رنج خود می‌دانست. نیازمندان را بر خود ترجیح می داد، برای خود و خانواده اش امتیازی قائل نبود. تجاوز به حقوق مردم ولو یک زن یهودی را روا نمی دانست و بر عوامل حکومتش فریاد می زد. آیا ما نیز چنین هستیم؟ آیا در این مسیر در حرکتیم یا در مسیر مقابل و دور شدن از معیارها؟
علی فریاد و آرمانش عدالت بود . خود و دیگران را در مقابل عدالت یکسان می نگریست . ترجیحی برای خود ، برادر و فرزندانش در برخورداری از امکانات قائل نبود. علی مظهر عدل و انظباط بود. علی امانتدار و حافظ حقوق مردم بود. علی بر دشمن و قاتل خویش نیز جز عدل نمی خواست. ما چطور؟

علی در محکمه و پذیرش قضاوت قاضی، از حق مسلم و حتمی خود گذشت و بر او تاخت که چرا به نفع مدعی مسیحیش رای داده است و آن مدعی با مشاهده این صحنه آغوش به اسلام می گشاید. آیا ما نیز با قاضیان نظام این گونه برخورد می نماییم؟
آیا همه مردم، گروهها و گرایشهای مختلف در برابر قانون مساویند و حقوقشان رعایت می شود؟ یا به راحتی و با عناوین مختلف آنان که با ما نیستند، طرد و حذف می شوند؟

علی در واگذاری مسئولیتها و نصب مقامها تنها ملاکش شایستگی و لیاقت بود ، حرکت در مسیر حق و عدل بود. در مرام علی قوم و فامیل و جناح و باند جایی نداشت. ملاک علی در انتخاب مدیرانش صلاحیت ، تقوا و توانایی بود. در این عرصه خود را چگونه می سنجیم؟ آیا در نظام کشور علی هم اساس در عزل و نصبها، شایستگیها و توانمندی هاست؟ آیا پستها با رعایت حق و عدل اشغال شده اند یا وضع به گونه ای دیگر است؟

علی مظهر صداقت و راستی بود. هرگز به امتش دروغ نگفت. برای ماندن و پذیرفتن قدرت نیز حتی به دروغی مصلحتی تن درنداد. 25 سال خانه نشینی را در سخت ترین شرایط برای نگفتن یک دروغ و برقراری نظامی مبتنی بر حق و درستی پذیرفت. چرا که علی واقعا اصولگرا بود و حکومتش حکومتی ارزشی . آیا جز این است که از این ملاکها فرسنگها فاصله داریم؟ جز این است که برای حفظ موقعیت خود و برای مقابله با رقیب ، برای چند روز بیشتر ماندن، حاضریم به هر حق و ناحقی تمسک بجوییم؟

علی اهل تجمل و تشریفات نبود. دلبسته مال و منال و زیبایی نبود . از قدرت و موقعیتش برای برخورداری بیشتر خود یا خانواده اش سود نجست. از بیت المال و امکانات در اختیارش به هیچ کس از یاران و نزدیکان اجازه برداشتی بدون ضابطه نداد. خوبست در این ویژگی نیز به سنجش خود بپردازیم. قضاوت مردم در رابطه با کارگزاران و دولتمردان خود چیست؟

بیاییم در روز میلادش ، صادقانه تر و خالصانه تر با علی (ع) و راه و منش و اندیشه علی (ع) تجدید عهد نماییم و در راه و روش و رفتار خود خاصه در صورتی که صاحب منصب و مقامی هستیم ، بازنگری نماییم . بدانیم و باور نماییم که حاصل زندگی علی ( ع) پیروزی و رستگاری واقعی بود است . توجه نماییم آنکه چون علی بیاندیشد و همچون او عمل نماید و بر این سیره و روش اصرار ورزد ، رستگار در دو دنیا خواهد بود.

در چنین حالتی است که مردم با علاقمندی به این راه و به این نظام و آیین می گروند. نصرت الهی بر این جامعه نازل و مردم گروه گروه به راه و خواست و آیین الهی وارد می شوند . البته باور داریم همانگونه که علی (ع) خود گفته است، ما نمی توانیم چون او باشیم ولی می توانیم در آن مسیر گام برداریم و البته اذعان داریم که امروز هم در جای جای نظام و کارگزاران جمهوری اسلامی ، در گوشه و کنار ، افراد مخلص و گمنامی یافت می شوند که با عشق و علاقه و بدور از ریا و تظاهر در خدمت اسلام و مردم و در تداوم راه امام و شهیدان ، ایثارگرانه به تلاش ادامه می دهند . و آنچه که تا کنون این مجموعه را علی رغم کاستیها و ضعفها برپا استوار داشته است وجود چنین عزیزانی است، که انشاءالله به نحوی شایسته توسعه یابند.



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 12:44 عصر روز شنبه 87 تیر 29