سفارش تبلیغ
صبا ویژن


کفران نعمت باران - شهر خوبان


درباره نویسنده
کفران نعمت باران - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
کفران نعمت باران - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :339993
بازدید امروز : 33
 RSS 

 

سالهاست کشور ما با پدیده و بحران سیل ناشی از باران‌های موسمی روبروست. بخشی از این بحران قطعاً ناشی از کم توجهی‌ها و غفلت‌های بزرگ درحفاظت مطلوب از منابع طبیعی، جنگلها و مراتع و حوزه‌های آبخیز می‌باشد.

وقتی درخت‌های جنگلی قطع، مراتع تخریب و نهایتا پوشش گیاهی ضعیف می‌شود، در بارشهای شدید هسته‌های سیل تشکیل می‌شود و از به هم پیوستن روان آبها و شستشوی خاک، راه برای پیدایش سیل‌های مخرب باز می‌شود. اگر آمار ناشی از خسارات سیل را درست، کامل و جامع بررسی کنیم، علاوه بر آن که جان ده‌ها انسان بی گناه در سیلاب‌ها گرفته می‌شود، خسارات مالی این بحران بسیار گسترده است و شاید از میزان چند ده هزار میلیارد تومان عبور کند. خرابی خانه‌ها، مزارع، رودخانه‌ها، جاده‌ها، پل‌ها، مسیرهای راه آهن و هزینه‌های فراوان برای کنترل سیلاب‌ها و کاهش بلایا، همه خسارتهایی است که بر جامعه و کشور تحمیل می‌شوند.

از نگاه دیگر که به موضوع بنگریم، بخش زیادی از کشور ما از مشکل خشکسالی، کم آبی و بی آبی به دلیل شرایط اقلیمی و تغییرات آب و هوایی رنج می‌برد؛ به گونه ای که گاهی حتی برای تامین آب شرب، دچار مشکل هستیم. بخش زیادی از کشاورزی مردم دچار آسیب می‌شود یا به دلیل افت سفره‌های زیرزمینی و کم آبی قنوات یا خشک شدن آنها با کاهش سطح زیر کشت در روستاها و به تبع آن پایین آمدن درآمد، اشتغال و رشد بیکاری و مهاجرت رو به رو هستیم.

مردم کشور ما در استفاده از آب‌ها و روان آب‌ها تجربه تاریخی دارند، ابداع قنات بر اساس شناخت سرزمین و اقلیم خشک توسط ایرانیان طراحی و اجرا گردیده، به طوری که برخی از آنها یک میراث تاریخی محسوب می‌شوند.

حال، سوال اصلی این است که چرا ما از این نعمت بزرگ باران نمی‌توانیم به خوبی بهره بگیریم؟ چرا بخش زیادی از نزولات آسمانی به سیل تبدیل می‌شود و عمده آن از دسترس خارج شده و به سمت دریا حرکت می‌کند و در مسیر خود   تخریب‌های زیاد به همراه می‌آورد؟ شاید اگر هر سال بخشی از بودجه ناشی از خسارات سیل به طرح‌های اصولی و سنجیده آبخیزداری، احیاء منابع طبیعی، درختکاری و بوته کاری تخصیص داده و از تجربیات سنتی و دانش بومی کشاورزان و ساکنان مناطق به خوبی استفاده شود، با نگاهی میان مدت و بلند مدت شاهد دستاوردهای ارزشمندی شویم.

سطح آبخیزهای کشور بسیار گسترده است، با بودجه‌ها و امکانات متعارفی که هر سال در قانون بودجه می‌آید، نمی‌توان گام‌های بزرگی برداشت. اگر مشکل خشکسالی، بیابان زایی و گسترش طوفان‌های پر از غبار، رانش زمین و فرسایش خاک را در نظر بگیریم و آن گاه با نگاهی انسانی، تخصصی و عالمانه و پرهیز از سوء تدبیرهای گذشته نهضت آبخیزداری و احیای منابع طبیعی را در اولویت قرار دهیم، اگر پروژه‌های آبخیزداری شامل احداث آب بند، تراس بندی،  چاله کنی، گابیون بندی در مسیرهای حادثه خیز و همراه آن نهال کاری و فعالیت‌های بیولوژیک گسترش یابد و فراگیر شود، قطعاً شاهد آثار درخشان آن برای چند سال آینده و نسل‌های بعد خواهیم بود.

 مشکلات زیست محیطی از این طریق تعدیل می‌شوند، نگرانی از بحران سیل کاهش می‌یابد، خاک به عنوان یک ثروت بسیار گرانبها دچار فرسایش و تخریب نشده و به دریاها نمی‌ریزد، بسیاری از سدها از رسوب پر نمی‌شوند و مخازن آنها کاهش نمی‌یابد. شهرها، روستاها، اماکن مسکونی، مزارع، کارخانجات و راه‌ها بسیار کمتر دچار مشکل و آسیب می‌شوند و در یک باران چند روزه شاهد مرگ ده‌ها نفر از هموطنانمان نخواهیم بود.

پس مهمترین تکلیف امروز بر عهده دولت و سازمان‌های وابسته همچون وزارت جهاد کشاورزی، وزارت نیرو، سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری و سازمان محیط زیست است. خوب است مسئولین ذیربط برنامه‌های خود را در این رابطه به اطلاع جامعه و مردم برسانند و طرح‌های مطالعه شده کارشناسی را برای تامین اعتبار و بودجه به مجلس ارائه نمایند و مجلسیان که به عنوان نمایندگان مردم، این روزها به خوبی درد مردم را در مناطق و شهرها و روستاهای آسیب دیده مشاهده نموده اند، همت موثری با تصویب بودجه‌های ویژه برای طرح‌های آبخیزدآری و احیای منابع طبیعی بنمایند تا این کار به نهضتی فراگیر تبدیل شود.

 سید حمید کلانتری، رئیس اسبق سازمان جنگلها و مراتع کشور



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 6:47 عصر روز جمعه 101 مرداد 7