سفارش تبلیغ
صبا ویژن


منابع طبیعی و آب و خاک را دریابیم - شهر خوبان


درباره نویسنده
منابع طبیعی و آب و خاک را دریابیم - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
منابع طبیعی و آب و خاک را دریابیم - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :339992
بازدید امروز : 32
 RSS 

هفته منابع طبیعی هر ساله فرصتی فراهم می‌سازد تا دوستداران و علاقه‌مندان به طبیعت، محیط زیست، آب و خاک و درخت و سرسبزی؛ توجهی دوباره به این عرصه و موضوع مهم، اساسی و زیربنایی بنمایند و از مسوولان و حافظان این ثروت خدادادی و ارزشمند سوال و مطالبه کنند تا بگویند در سالی که گذشت چه میزان عرصه‌های طبیعت و اراضی کشور را سرسبز و چه اقداماتی برای حفظ آب و خاک و پوشش گیاهی انجام داده‌اند و در مقابل به چه میزان با تخریب عرصه‌های جنگل و مرتع و منابع ارزشمند آب و خاک به دلیل غفلت، ناکارآمدی، سیل و باران و فرسایش زمین از دست داده‌ایم. خزانه‌داران طبیعت و محیط زیست براساس مسوولیت قانونی و اجتماعی خود لازم است به مردم و البته نسل‌های آینده که سهامداران این ثروت بزرگ هستند، گزارشی از تراز این منابع ارایه کنند و به مردم نشان دهند که پاسداران و محافظان و امانتداران شایسته و توانایی بوده‌اند، اما متاسفانه به نظر می‌رسد به دلایل گوناگون بیش از حفظ و احیا با تخریب منابع طبیعی و آب و خاک روبه‌رو هستیم.

نمونه‌ای که در چند روز گذشته شاهد آن هستیم تخریب‌های گسترده ناشی از بارندگی و پیدایش سیلاب‌های مخرب در جنوب استان محروم سیستان و بلوچستان است، سیلی که در چند سال گذشته چند بار در همین منطقه آمده و تخریب‌های قبلی‌اش را شاهد بوده‌ایم و به دلیل ضعف در پوشش گیاهی عرصه‌ها و عدم انجام اقدامات موثر در اجرای طرح‌های آبخیزداری شاهد آن هستیم و با کمال تاسف می‌بینیم که چه خسارت‌های فراوانی به عرصه‌های طبیعت، باغات و مزارع، قنوات و چاه‌های کشاورزی و خانه‌های مسکونی مردم ضعیف و بهسازی روستاها و راه‌های روستایی و بین شهری وارد شده است و مهم‌تر از آنها صدها میلیون مترمکعب آب شیرین و ارزشمند و گرانبها را که می‌توانست بهترین دارایی برای مردم آن مناطق باشد به همراه خاک‌های غنی کشاورزی راهی دریا کرده است. چرا هر سال و همه مسوولان در سطوح و مسوولیت‌های گوناگون در ضرورت توجه به احیا و توسعه منابع طبیعی و اجرای طرح‌های آبخیزداری برای تقویت سفره‌های زیرزمینی و افزایش آب‌دهی قنوات و پیشگیری از پیدایش سیل‌های خانمان‌سوز صحبت می‌کنند و نوعا بر اولویت این اقدامات پیشگیرانه و اصولی تاکید می‌ورزند ولی باز شاهدیم که اتفاق قابل قبول و موثری نمی‌افتد و به ناچار به جبران خسارت‌های بیشتر به مردم و کشاورزان و تامین هزینه‌های هنگفت برای بازسازی راه‌ها، مسیرها، روستاها، قنوات، خانه‌ها و... پرداخته می‌شود.

مهم‌ترین دلیل شاید به این موضوع برمی‌گردد که کشور در اولویت‌بندی مسائل خود دچار خطای استراتژیک می‌شود و به جای پرداختن به علت‌ها و راهکارهای اصولی و عقلانی در مدیریت با طبیعت، گرفتار رفتارها و اقدامات روزمره و پراکنده و محدود می‌شود و عملا آثار آن را در آلودگی‌های زیست‌محیطی و هوای ناپاک کلانشهرها و بیمارهای ناشی از این شرایط از طرفی و از دست رفتن آب و خاک، خشکسالی، کاهش پوشش گیاهی، افت سفره‌ها و در سال‌های اخیر فرونشست زمین و خسارت‌های کلان و گاهی ناملموس از طرف دیگر می‌شویم.
لازم به توجه است که مهم‌ترین اقدام برای بازسازی و احیای منابع طبیعی و جلوگیری از تداوم فرسایش‌های فراوان و بهره‌وری هر چه شایسته‌تر از نعمت خداوندی باران؛ طراحی، برنامه‌ریزی و اقدام جامع، همه‌جانبه و بلندمدت با تامین اعتبارات لازم و به کارگیری همه ظرفیت‌های دولتی، نهادی و مردمی در اجرای طرح‌های آبخیزداری در همه عرصه‌ها و حوزه‌های آبخیز با جلب مشارکت و همراهی روستاییان، عشایر، شوراها و دهیاران است.
امید است هفته منابع طبیعی با پرداختن اصولی به مسائل اساسی منابع طبیعی و محیط‌زیست و آسیب‌شناسی موضوع در ابعاد مختلف با جلب مشارکت صاحب‌نظران و دغدغه‌مندان فرصتی برای تحول در سیاست‌ها، برنامه‌ها و اقدامات فراهم سازد.

 

منتشرشده در روزنامه اعتماد  16 اسفند 1402

https://www.etemadnewspaper.ir/fa/Main/Detail/214468/



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 9:25 عصر روز شنبه 102 اسفند 19