سفارش تبلیغ
صبا ویژن


از توفیقات مالزی بیاموزیم - شهر خوبان


درباره نویسنده
از توفیقات  مالزی بیاموزیم - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
از توفیقات  مالزی بیاموزیم - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :340085
بازدید امروز : 32
 RSS 

هفته گذشته سفری به مالزی داشتیم، در این سفر آزاد فرصتی فراهم شد تا با واقعیات عینی و موفقیتهای قابل توجه مالزی از نزدیک بیشتر و واقعی تر آشنا شوم، البته تشکیل جلسه با تعدادی از جوانان شاغل به کار یا تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد MBA و همچنین نشست با مسئولین شورای بهره وری مالزی MPC و بازدید از این مرکز نیز در این برداشها کمک زیادی نمود.

به چند نکته قابل توجه به عنوان ره آورد این سفر اشاره می کنم.

1-     مالزی درمقایسه با سفر 2 سال قبل که به تازگی برنامه بلند مدت 25 ساله و چشم انداز با عنوان 2020 آغاز کرده بود! انصافا با تحولات چشمگیری در عرصه رشد اقتصادی عمران شهری، ساخت و سازها و زیربناها، ارتباطاتIT ، تجارت و پیشرفت های رفاهی گام های اساسی برداشته است

2-     نقش مدیریت، برنامه ریزی و سازماندهی  به ویژه نقش مدیریت ارشد کشور با محوریت اندیشه ها و اقدامات تحول گرای آقای ماهاتیرمحمد یک واقعیت جدی و مورد توافق  اکثریت بالا در مالزی است چرا که هم در طراحی چشم انداز و هم در اجرای موثر آن در دهه اول که در مسئولیت نخست وزیری حضور داشت توانست همبستگی خوبی به وجود آورد. الان هم که درمسند قدرت نیست در موضع یک صاحبنظر، مشاور و کارآفرین با برنامه های توسعه کشور همراهی می کند . هر چند که پاره ای از انتقادات نیز بر برخی بهره برداریهای شخصی و خانوادگی وی مطرح می شد اما در مقایسه با نقش سازنده و مدیریت اثربخش او کمرنگ جلوه می‏نمود.

3-     در مالزی جمعیت و گرایش قومی و دینی اصلی وجود دارد حدود60% جمعیت مالایی ها که نوعا مسلمان هستند 30% چینی ها که غالبا بودایی و 10% هندی که عمدتا هندو هستند اما نکته بسیار مهم همزیستی و همکاری بسیار خوب این سه جمعیت که دارای اختلاف اساسی در اعتقاد دینی تا حد اعتقاد به خدا و غیرخدا دارند و بعضی به مسجد و بعضی معبد و دیگری بتخانه میروند ولی در زندگی اجتماعی و پیشرفت جامعه همکار و همراهند – نکته جلب اینکه دولت نیز این ائتلاف را در سطح هیات دولت پذیرفته است و در ترکیب وزراء که اکثریت با وزرای مسلمان است 4 تا 5 وزیر چینی و یک وزیر نیز از هندیها انتخاب نموده اند. تا از اینطریق به وحدت ومنافع ملی دست یابند.

4-     از نظر فرهنگی و گرایش های مذهبی و رفتاری در بین مسلمانان لازمست به نکته جلبی اشاره کنم که علیرغم آزادی کامل در نوع پوشش اکثریت بالای زنان مسلمان با پوشش و حجاب اسلامی وبه صورتی ساده و بی آلایش در جامعه و در محیط کار با تحصیل حضور دارند یا حضور بالای نوجوانان و جوانان در مساجد و نمازهای جماعت یومیه قابل توجه بود و برنامه های تلویزیونی مالزی که به دو سه زبان و گرایش نیز تولید می شد نوعا برنامه هایی تخریبی فرهنگی نداشتند – در هر حال به نظر میرسد دست اندر کاران امور فرهنگی کشور ما لازمست از این جهت یک مطالعه و بررسی ویژه در رابطه با عوامل موثر در این توفیقات را شناسایی و مورد بهره برداری قرار دهند

5-     اعتماد جامعه و مردم به دولت و همکاری و تعامل سازنده دولت و مردم نیز امری مشهود است مطبوعات در نوشتن و اعتقاد به سیاستها و برنامه ها و اقدامات آزادند ولی در کلان ضمن طرح آزاد دیدگاهها به نظر میرسد از برخوردهای  حذفی و تخریبی کمتر بروز و ظهور دارد، همین چندی پیش بود که در صدا و سیما مشاهده کردیم که ماهانیرمحمد هیات رسمی و دولتی مالزی را در سفر به ایران همراهی می نمود و آنان نیز از ظرفیت و شخصیت وی به خوبی برای منافع کشور استفاده می نمودند چیزی که متاسفانه مادر شعارها طرح ولی در عمل به شدت بی توجهیم.

6-     از دیگر توفیقات مالزی تلاش در جهت ارتقاء بهره وری است و به گونه ای که در کشورهای منطقه آسیا از موقعیت خوبی بر خوردار است انجمن بهره وری مالزی که یک نهاد غیردولتی است از 42 سال پیش تاسیس و مستمرا مورد حمایت دولت بوده و تا 70% بودجه اش را دولت تامین نموده و عملا مسئولیت ارتقاء بهره وری را عهده دار گشته است . مجموع اقدامات در این حوزه، موجب دست یابی به سهم 30درصدی بهره وری از تولید ناخالص ملی کشور شده است . ماهم قصد داشتیم در برنامه چهارم به سهم 31% برسیم ولی متاسفانه توفیق خاصی نداشته ایم و در حدود 10% باقی مانده ایم.

7-     حضور ایرانیان در مالزی به ویژه دانشجویان برای تحصیل در دانشگاههای مالزی در دو سه سال گذشته به سرعت و رشد یافته است به گونه ای که در از دانشگاه MMU حدود 2 تا 3 هزار دانشجوی ایرانی تحصیل میکند، و این انفاق نیز یک علامت و در ضمن یک هشدار محسوب، که جای بررسی و برنامه‏ریزی دارد.

8-     یکی از اصلی ترین منابع درآمد مالزی از محل صنعت توریسم و گردشگری است به گونه ای که در سال گذشته نزدیک به 20 میلیون نفر توریست و بالغ بر ده میلیارد دلار درآمد از این بخش نصیب کشور شده است و البته این توفیق ناشی از تلاشهای گسترده دولت و بخش خصوصی در آماده سازی زیرساخت ها ، فرودگاهها ، وسایل حمل و نقل عمومی، مدیریت اصولی ترافیک، ساخت هتل و مراکز تفریحی ، اقامتی متعددومتنوع و... می باشد و واقعا رنج آور است که کشور ما با این همه امکانات و جاذبه های تاریخی، فرهنگی، طبیعی برتر کمتر از 10% مالزی از این ظرفیت اقتصادی و درآمد آفرین استفاده می نماید.

البته نکات قابل توجه دیگری در حوزه نظم، پاکیزگی، زیباسازی محیط ها سرعت عمل در اجرای طرحها، شاخص های بهتر در بورکراسی و... نیز وجود دارد که برای پیشگیری از تطویل مطلب به آنها نمی‏پردازم.

برای پیشبرد اهداف بلند و مهم چشم انداز باید به صورت جدی و موثر از جنین تجاربی بهره گیریم.

 

 

                                                                        سید حمید کلانتری

                                                                             رئیس انجمن  

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 4:48 عصر روز جمعه 87 اسفند 2