سفارش تبلیغ
صبا ویژن


کبریت فتنه یا آب بر آتش؟ (دو نگاه به بیانیه های موسوی) - شهر خوبان


درباره نویسنده
کبریت فتنه یا آب بر آتش؟ (دو نگاه به بیانیه های موسوی) - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
کبریت فتنه یا آب بر آتش؟ (دو نگاه به بیانیه های موسوی) - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :340549
بازدید امروز : 7
 RSS 

مهندس موسوی در ایام بعد از انتخابات تا به حال 9 بیانیه تنظیم و صادر نموده است. اما بیانیه آخر از جهات متعددی می‌تواند مهمترین بیانیه وی تلقی شود. از این بیانیه‌ها می‌توان دو تلقی و برداشت کاملاً متفاوت داشت که موضوع این یادداشت هم همین دو نوع نگاه و برداشت است.

یکی این برداشت که مفاد این بیانیه‌ها تند، تحریک‌آمیز، تنش‌آفرین، ماجرا جویانه مغایر امنیت و منافع ملی است. بر اساس نگاه اول، اگر میرحسین موسوی از ابتدا اصولاً اقدام به صدور بیانیه‌های اعتراضی نمی‌کرد و به نظر نهادهای قانونی چون وزارت کشور و سپس شورای نگهبان احترام می‌گذاشت، اعتراضی به روند برگزاری انتخابات نمی‌کرد و به دکتر احمدی‌نژاد به عنوان رئیس‌جمهور قانونی تبریک می‌گفت، دیگر هیچ مشکلی در کشور به وجود نمی‌آمد، همه مردم و آن‌ها که به او رأی داده بودند، دچار توهم انجام تقلب نمی‌شدند و شاد و خوشحال به کار خود مشغول می‌شدند و طبعاً هیچ‌گونه درگیری، اغتشاش و در نتیجه آن ضرب و جرح و کشته‌شدن هموطنان و نیروهای امنیتی رخ نمی‌داد.
مطابق این استدلال میرحسین موسوی به دلیل صدور بیانیه‌های خود و الفاظ به کار رفته در آن‌ها، نظیر ایجاد ابهام،‌ سوال، تشویش اذهان، انتقاد و تخریب دولت و دست‌اندرکاران انتخابات و اداره کشور و فراخواندن مردم به مقاومت و پایداری، معاون و شریک جرم تمام مشکلات به وجود آمده است و از همین رو باید مورد محاکمه نیز قرار گیرد. این، نگاه برخی نمایندگان حامی دولت، برخی مسئولان دولتی، برخی صاحبان تریبون و نیز مراکزی چون بسیج دانشجویی است که رسماً خواستار محاکمه میرحسین موسوی شده‌اند.

در مقابل، نگاه دوم از زاویه‌ای متفاوت این بیانیه‌ها را اقدامی اصولی و عقلایی و دلسوزانه در راستای حفظ منافع ملی، استقلال و امنیت کشور و موجب تقویت نظام می‌بیند، صاحبان این نگاه معتقدند موسوی با نگاهی ژرف و تعهدی عمیق و انقلابی با این بیانیه‌ها در راستای حفظ نظام جمهوری اسلامی، استقلال کشور از مداخلات بیگانگان، وحدت و همدلی جامعه، ایجاد امید به آینده‌ای بهتر، و رسیدن به اهداف مقدس تلاش و تدبیر نموده است.

این گروه معتقدند با نگاهی علمی و جامعه‌شناسانه و منصفانه به جامعه و محیط پیرامون خود، درمی‌یابیم بخش زیادی از اقشار مؤثر فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و نخبگان جامعه، به دلیل استنباط جدی از وقوع تقلب در انتخابات (مستقل از این‌که قضاو ت و نظر مراجع رسمی نظام چیست) و وقایع و برخوردهای تندی که با شعار و هدف ایجاد امنیت و اجرای قانون با معترضین انجام شده، به شدت از دولت کنونی، رئیس آن و دیگر دست‌اندرکاران اداره امور عصبانی و دست‌کم دلگیرند و رشد شدید بی‌اعتمادی به نظام، از پیامدهای این برخوردها و اتفاقات بوده است.

برای موضع‌گیری عادلانه و منصفانه شایسته است همه مخالفان موسوی توجه نمایند آن‌چه مرتب و در کلیه سخنرانی‌ها به بزرگی و عظمت آن مانور داده می‌شود، و به عنوان بزرگترین پدیده حضور و مشارکت مردم در انتخابات با جمعیتی قریب به 40 میلیون نفر و معادل 85 درصد واجدین شرایط بر آن افتخار می‌کنیم، حداقل 14 میلیون آن با حضور موسوی و کسانی که به او امید بسته بودند و به میدان انتخابات آمده بودند و موجی از تحرک و شور و هیجان را در فضای رقابت‌های انتخاباتی آفریدند، محقق ‌شد و اینان اکنون به شدت خود را زیان‌کار و ناکام در فضایی آمیخته با ابهام و سوء‌تفاهم می‌دانند و اضافه بر آن، مرتب سرزنش و تحقیر می‌شوند و فرصتی برای دفاع قانونی از خود و مواضع خود نمی‌یابند.


حال اگر این واقعیت را بپذیریم که مهندس موسوی با این فرض این بیانیه را صادر نموده است، بهتر می‌توانیم به بررسی این ادعا بپردازیم که اقدام وی اقدامی متعهدانه و مسئولانه در جهت حفظ نظام بوده است. در توجیه این مسئله لازم است به نکات و مسائل اصلی که مثلاً در این پیام آخر مورد تأکید میرحسین موسوی قرار گرفته است توجه نماییم:

1. در جای جای پیام به اعتلای اسلام و ارزش‌های اسلامی و اسلام ناب تأکید و نهضت مردمی را اقدامی در این راستا تبیین نموده است.

2. دعوت جامعه به امید و نگاه مثبت به آینده و توجه به همبستگی و تفاهم حاصله از حرکت جمعی در انتخابات، از دیگر نکات مورد تأکید می‌باشد که با توجه به شرایط فعلی روحیه کنونی جامعه تقویت امید بالذاته موجب آرامش و همراهی اقشار دلگیر و آسیب دیده در جامعه خواهد شد که این آرامش، در زندگی ‌و کارهای جاری، اداری، تولیدی... آنان اثر می‌گذارد.

3. موسوی جامعه را از هر گونه ساختار شکنی برحذر داشته و همگان را به رعایت قانون و به ویژه اجرای قانون اساسی که ظرفیت‌های نهفته زیادی را بر آن مترتب می‌داند، دعوت نموده است.

4. این بیانیه، اتفاقات و وقایع ناگوار اخیر را یک اختلاف و مناقشه درون نظام دانسته و وصل کردن آن به بیگانگان را به هر شیوه، اشتباه محض و موجب زمینه‌سازی برای دخالت آنان می‌داند. این نگاه یعنی اوج توجه به حل مسائل، مشکلات و ناهنجاری‌ها درون نظام توسط خودمان، یعنی خودباوری و استقلال و اتکا به خود به جای بیگانه؛ خوب است کسانی که مرتب بر طبل حضور بیگانگان می‌زنند، به اشتباه فاحش خود پی برند.

5. علاوه بر نکات مهم فوق‌الذکر، در این بیانیه به ظرایف دیگری نیز پرداخته شده که هر یک از منظری قابل تأمل است و در پایان ده خواسته یا انتظار جامعه از متولیان اداره امور برای ابراز حسن نیت و گام برداشتن به سوی آرامش و فضای مثبت و امید مطرح گردیده است که اکثر آنان مفید و قابل انجام می‌باشد و از جمله آزادی اجتماعات، مطبوعات و سایت‌ها – پرهیز صداوسیما از رفتارهای تحریک‌آمیز، آزادی زندانیان اخیر، اصلاح قانون انتخابات و...

همه دوستان و افراد با حسن نیتی که در حوزه مدیریت نظام و تعهد کمک به حل و فصل متعهدانه این مناقشه بزرگ به نفع منافع ملی دارند، حتماً توجه دارند که اصولاً در مناقشات و دعواهای اجتماعی هیچ‌وقت افراد تند، عصبانی و خشن نمی‌توانند ایفای نقش نمایند.

بلکه بر شدت مناقشه و دعوا می‌افزایند و اولین کار بزرگترها و عقلا و صاحبان تجربه این است که افراطی‌ها را از صحنه خارج سازند و آن‌گاه خود با چهره‌ای صمیمی، متواضع و فارغ از هرگونه خط و خط‌کشی و رجزخوانی، با کلامی لین و برخوردی متین وارد می‌شوند و طرفین را به آرامش، گفتگو و صلح دعوت می‌کنند و نوعاً هم در این اقدام خود موفق می‌شوند.

حال به نظر می‌رسد مهندس موسوی با نگارش و صدور این بیانیه و طرح شفاف مسائل و مواضع خود، این فرصت مناسب را برای حرکت به سمت منافع بلند مدت نظام پیش‌روی مسئولین صادق و دلسوز و علاقمند به حضور و اعتماد مردم گشوده‌ است.

به هر حال این دو نوع نگاه کمابیش در بخش‌هایی از حاکمیت و مردم با گرایش‌ها و شدت و ضعف‌هایی وجود دارد. البته عملکرد برخی مسئولان بیشتر به سمت نگاه اول گرایش داشته و امروز با گذشت سه هفته از انتخابات تاریخی 22 خرداد، باید بنگریم این نگاه و نگاه مقابل آن تا چه میزان به صلاح نزدیک بوده و کارآمدی خود را نشان داده‌اند.

انتظار می‌رود مسئولین مؤثر کشور در سه قوه با نگاه مثبت و آرامش‌آفرین به مواضع مطروحه صادقانه و از موضع حفظ منافع ملی، تقویت وحدت و اعتماد عمومی و جلوگیری از تخریب بیش از حد سرمایه اجتماعی در چارچوب موازین قانونی بنگرند و از ادامه هرگونه برخوردهای تنش‌آفرین، افراطی و تحریک‌آمیز در سخنرانی‌ها، گزارش‌ها، مصاحبه‌ها، خطبه‌ها، نقط‌های قبل از دستور، مواجهه با جوانان و دانشجویان، و جلوگیری از دستگیری‌ها و حبس‌ها با سعه‌صدر و دور اندیشی و توجه به مصالح نظام خودداری نمایند و فضای جامعه و کشور را به فضای امید، همکاری، تلاش، اصلاح اشتباهات گذشته، جذب نیروهای منتقد و مخالف، توأم با محیط نقد و نقدپذیری، راستی و صداقت، پاسخگویی و شفافیت تبدیل نمایند.


نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 6:8 عصر روز پنج شنبه 88 تیر 18