سفارش تبلیغ
صبا ویژن


احیای سازمانی منهدم شده - شهر خوبان


درباره نویسنده
احیای سازمانی منهدم شده - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
احیای سازمانی منهدم شده - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :340361
بازدید امروز : 38
 RSS 

تصویب یک فوریت طرح تشکیل سازمان مدیریت، برنامه ریزی و بهره وری، هدیه خوبی از طرف مجلس به دولت جدید بود، انحلال سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق چه به صورت قانونی و با رعایت موازین و چه بدون طی مراحل قانونی که خود جای تامل دارد، اقدامی نسنجیده و غیرکارشناسی بود و بارها و بارها توسط صاحبنظران و مدیران مجرب مورد نقد و اعتراض قرار گرفته است. اما هیچ توجهی به نقدها و اشکالات نشد. نکته قابل توجه در طرح پیشنهادی مجلس، اضافه شدن بهره وری به عنوان سازمان قبلی بود. این پیشنهاد گویای نوعی احساس نیاز و ضرورت نسبت به اهمیت و نقش بهره وری در حل معضلات اساسی است و خروج از تنگناها و مشکلات اقتصادی و مدیریتی ناشی از تحریم های خارجی و ناکارآمدی های داخلی می تواند باشد.

حوزه عمل بهره وری محدود به واحدهای صنعتی و بنگاه های اقتصادی نمی شود، بهره وری همه عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و سیاسی را در برمی گیرد. بهره وری هم بعد فردی دارد، هم بعد گروهی و سازمانی، هم به کودکان و نوجوانان مربوط می شود، هم به میانسالان و بزرگسالان، بهره وری همه بخش های اقتصادی و خدماتی چون، کشاورزی، صنعت، آموزش، بهداشت و درمان، بازرگانی، حمل ونقل، و مسکن را شامل می شود.

هر جا که تولیدی و خدمتی انجام می پذیرد، ولو کوچک و خرد، بهره وری موضوعیت می یابد. ماموریت اصلی بهره وری بهینه سازی تولید و مصرف است، استفاده بهتر و عقلایی از ثروت ها و منابع ملی و بارور ساختن نیروی انسانی است، بهره وری ارتباط تنگاتنگی با رشد و ارتقای مدیریت و کارآمدتر شدن نظام اداری و اجرایی دارد، بهره وری رابطه ای تنگاتنگ با برنامه ریزی دارد، بدون یک برنامه ریزی صحیح، علمی و کارشناسانه نمی توانیم به نتایج بهره وری امیدوار باشیم. بهره وری ماموریت دارد تا از خواب سرمایه ها جلوگیری کند، تا طرح ها و پروژه ها در زمان مقرر به بهره وری برسد، تا برنامه ریزی ها اثربخش شوند، تا هر چیزی به درستی در جای خودش قرار گیرد، تا دوشادوش سرمایه گذاری ها تولید ناخالص ملی را افزایش بخشد و از اتلاف ها جلوگیری کند. بهره وری نیازمند پیش شرط هایی است تا بتواند عرض اندام کند و موضوعیت یابد.

اول فضا و محیط کسب وکار است، یعنی شرایط عمومی جامعه، ادارات و نهادهای اجرایی قوانین و مقررات و ضابطه ها و دستورالعمل ها برای تولید و فعالیت اقتصادی مساعد و فراهم شده باشند. محیط اقتصاد رقابتی باشد، از رانت و رانت خواری جلوگیری شود، دولت رقیب بخش خصوصی نشود، خصوصی سازی واقعی اتفاق افتد. اصل 44، تمام و کمال به اجرا درآید. آمار و اطلاعات در اختیار جامعه و کارشناسان قرار گیرد. شفافیت جایگزین فساد و رشوه شود. نظارت های اثربخش توسعه یابد، فضای فرهنگی کشور و فرهنگ عمومی جامعه به سوی کار و تلاش و تولید تشویق شوند، بهره وری در کشورهایی که به جایی رسیده است متکی به عزم ملی و ایجاد حرکت بهره وری با شکل گیری نهضت بهره وری بوده است. نهادهای فرهنگ ساز و دستگاه های فرهنگی، هنری و رسانه های گروهی باید به این مهم اولویت بدهند، همه این اتفاقات بدون وجود یک سازمان کارآمد در جایگاه معتبر و غیربخشی به اجرا در نخواهد آمد، از آنجا که بر اساس عرف تاریخی و تجربه عملی همیشه سازمان برنامه و بودجه اسبق و سازمان مدیریت و برنامه ریزی سابق، نقش محوری در تلفیق برنامه های دستگاهی و بخشی را برعهده داشته اند و مستقیما زیر نظر رییس جمهور بوده اند، می تواند جایگاه خوبی برای بهبود بهره وری محسوب شود، اضافه بر اینکه بهره وری می تواند بودجه کشور را بر اساس و معیار بهره وری به برنامه های مختلف توزیع کند و تخصیص دهد.

 

اینجانب حدود هشت سال قبل در ماه های پایانی مسوولیت استانداری یزد، در کنفرانس سالانه بهره وری که در محل سالن اجلاس سران تشکیل شده بود، بر اساس ضرورت هایی که به آنها اشاره شد، تغییر نام سازمان مدیریت و برنامه ریزی به سازمان مدیریت و بهره وری با محورقراردادن رشد بهره وری را پیشنهاد کردم و در حال حاضر این پیشنهاد توسط جمعی از نمایندگان خوشفکر و کارآشنای مجلس مطرح شده و یک فوریت آن به تصویب رسیده است، انشاءالله تا تصویب نهایی با اعمال نقطه نظرات کارشناسی سازوکارهای لازم در حوزه ماموریت، وظایف و روش های نظارتی در این سازمان به گونه ای تنظیم و تدوین شوند که در عمل، سازمانی بسیار اثربخش و بهره ور باشد.

منتشرشده در روزنامه شرق



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 5:48 عصر روز سه شنبه 92 تیر 25