سفارش تبلیغ
صبا ویژن


یک پیشنهاد برای شکل گیری دولت کارآمد - شهر خوبان


درباره نویسنده
یک پیشنهاد برای شکل گیری دولت کارآمد - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
یک پیشنهاد برای شکل گیری دولت کارآمد - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :340377
بازدید امروز : 15
 RSS 

یکی از مهمترین مسائلی که پس از انتخابات ریاست جمهوری که بحمداله به خوبی و خوشی پشت سر گذاشته شد، لازم است مورد توجه و عنایت ویژه آقای دکتر روحانی و دستیارانش قرار گیرد، تشکیل یک دولت قوی، کارآمد و اثربخش است. به نظر می‌رسد گروهیکه این روزها مسئولیت بررسی صلاحیت وزراء و انتخاب آن‌‌ها را عهده‌دار هستند، باید توجه داشته باشند که موضوع شکل گیری دولت کارآمد، اهمیتش از انتخاب وزیر که البته خود مهم است، اگر بیشتر نباشد، قطعاً کمتر نیست. برای شکل گیری دولت توانمند و کارآمدشدن قوه مجریه چند موضوع قابل تأمل وتأکید است:

نکته اول: باید توجه داشت که به دولت باید به عنوان یک مجموعه و کل واحد نگریسته شود، مجموعه‌ای هماهنگ و هم جهت، دارای وحدت هدف، وحدت نگرش، وحدت استراتژی و وحدت رویه، هر عضو کابینه ضمن اینکه در تلاش برای حل مشکلات بخش و دستگاه اجرایی خود می‌باشد، همزمان باید خودرا مسئول حل بخشی از مسائل و مشکلات کلان کشور بداند و باید به گونه‌ای عمل نماید که تصمیم، سیاست یا اقدامات او نه تنها خدشه‌ای در پیشبرد سیاست‌های کلان دولت ایجاد ننماید، بلکه نقش هم‌افزایی یا تأثیرگذاری مثبت برآن‌ها داشته باشد.

شکل گیری کابینه از ابتدا باید در چنین فضایی و مبتنی بر روح و حرکت جمعی و گروهی ساخته و پرداخته شود و باید از مکانیزم‌ها و ابزار‌های مدیریتی و تشکیلاتی موثر برای تسهیل و اثربخش نمودن این تعاملات بهره گرفت.

نکته دوم: اعضاء کابینه باید از نگاه و تفکر استراتژیک برخوردار باشند و در سوابق مدیریتی خود این توانایی را در عمل نشان داده باشند. این نگاه، به آنان، آینده نگری، جامع بینی، پرهیز از روزمرگی و پراکنده کاری و تمرکز بر مسائل اساسی و کلیدی را اعطاء می‌نماید. با داشتن نگرش استراتژیک زمان و منابع به نحو بهینه مورد استفاده قرار می‌گیرند، به منابع انسانی به عنوان اصلی‌ترین ثروتی که باید توسعه و ارتقاء یابد بلکه خود نیز هدف توسعه است نگریسته می‌شود به همکاران دولت نه به عنوان رقیب، که رفیقانی در کنار هم و به رئیس جمهور نه به عنوان یک مدیر بالاتر، بلکه به عنوان راهبری شایسته و مقبول و سکانداری توانا و مصمم نگاه خواهد شد.

تشکیل شورای عالی راهبری قوه مجریه، سومین پیشنهاد برای موفقیت دولت وکارآمدی آن در هدایت و پیشبرد برنامه‌ای راهگشا و اساسی در حل مسائل و معضلات و بحران‌های کلان کشور می‌باشد. ایده و تجربه تشکیل این شورا را در بعضی از کشورها مثل چین و مالزی می‌توان سراغ گرفت که دارای توفیقات خوبی در رشد و توسعه کشورشان بوده اند. ترکیب این شورا می‌تواند یک جمع هفت نفره متشکل از رئیس جمهور، معاون اول، رئیس سازمان مدیریت و سه تا چهار نفر از مدیران برجسته، مجرب و صاحبنظر که سابقه وزارت و معاون اولّی و مدیریت عالی موفق داشته‌اند، به عنوان مشاوران عالی رئیس جمهور خواهد بود، و حسب موضوعی که در دستور کار شورا قرار می‌گیرد، از وزیر ذی‌ربط نیز می‌توان برای حضور و طرح مسائل خود دعوت نمود.

این شورا که در هفته حداقل دو یا سه جلسه 2 ساعته لازم است داشته باشد، اصلی‌ترین مسائل و موضوعات فرا تشکیلاتی و میان بخشی را در دستور کار خود قرار می‌دهد و به عنوان پشتوانه فکری و اندیشه‌ای برای دولت و رئیس جمهور عمل می‌کند. موانع پیشبرد برنامه‌ها و اقدامات لازم را از پیش پای وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی بر می‌دارد و تسهیلات و پیش نیازهای توفیق در کار و تلاش را پیش روی اعضاء دولت باز می‌گشاید.

این شورای عالی می تواند با استفاده از اختیارات هیأت دولت و استفاده از نقطه نظرات کارشناسان برجسته در قالب کارگروه‌های تخصصی، با اتخاذ تصمیمات جامع، سنجیده و راهگشا، راهکارهای خروج از بحران‌های داخلی و بین المللی را ارائه نماید و زمینه‌ تحول به سمت رونق و بهبود را فراهم سازد. به گونه‌ای که هم دولت، هم مجلس، هم نخبگان و هم مردم ازآثار و نتایج آن خرسند و خشنود شوند. تشکیل شورای عالی مشابه در درون وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی نیز می‌تواند همین کارکرد و اثربخشی را در سطح هر دستگاه و بخش به همراه داشته باشد. و کارآمدی را در سطح قوه مجریه تعمیم دهد. لازم است توجه شود که مهمترین مشخصه این شورا تقویت ظرفیت فکری و اندیشه‌ای در سطوح عالی مدیریتی و پرهیز از اقدامات نسنجیده و توسعه عقلانیت می‌باشد.

 



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 5:49 عصر روز سه شنبه 92 تیر 25