سفارش تبلیغ
صبا ویژن


پیوند ناگسستنی عزاداری با معرفت امام حسین(ع) - شهر خوبان


درباره نویسنده
پیوند ناگسستنی عزاداری با معرفت امام حسین(ع) - شهر خوبان
سید حمید کلانتری
در بهار سال 1335 در همت آباد در 30کیلومتری یزد متولد شدم. حدود سه سالگی از یزد به تهران رفتیم. در آن سالها خیلی ها به دلیل خشک شدن قنات آبادی به تهران و اطراف مهاجرت کردند. دوران ابتدایی در میدان بروجردی زندگی می کردیم.وبعد به خیابان پیروزی و کوکاکولا رفتیم. در فعالیتهای فرهنگی،مذهبی مسجد مسلم ابن عقیل و مسجد حضرت محمد ( ص) که از مساجد فعال تهران و منطقه بودند،تا زمان پیروزی انقلاب اسلامی مشارکت داشتم. بعد از دریافت دیپلم ریاضی در انشکده اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی (ملی سابق) پذیرفته شدم. از همان سال اول جزء جمعی بودم که مجموعه فعالیت های مبارزاتی دانشگاه را برنامه ریزی و هدایت می کرد. در سال 56 ازدواج کردم ، حاصل ازدواج 4 فرزند( 2پسر و 2دختر ) می باشد. خدای مهربان را به خاطر داشتن همسرو فرزندانی خوب و همراه همیشه شاکرم. پس از انقلاب یک سال مدیر دبیرستان آذر شدم و از بهار سال 60 به جهاد سازندگی پیوستم. جهاد درسهای بسیار زیادی در امور مختلف به ویژه برنامه ریزی ، مدیریت کار با مردم به ویژه جامعه شریف روستایی نصیبم ساخت. دوسال و نیم معاون ستاد پشتیبانی و مهندسی جنگ و پس از پایان جنگ به عنوان معاون امور اجتماعی وزارت جهاد و بعد معاون ترویج و مشارکت مردمی انتخاب شدم. پس از 4سال ونیم خدمت در این مسئولیت به دلایلی 4سال از جهاد خارج شدم. 2سال به عنوان مشاور وزیر ارشاد و 2سال هم معاون پژوهشی دبیرخانه شوراهای جوانان. با انتخاب آقای خاتمی به عنوان رئیس جمهور در 2 خرداد 76 دوباره به جهاد برگشتم و به عنوان معاون وزیر و رئیس سازمان جنگلها مراتع کشور معین شدم. بعد از 4سال به دعوت دوستان و برادران یزدی و با تصویب دولت به عنوان استاندار یزد منصوب شدم. 4سال و 40 روز هم در این مسئولیت که فضای جدیدی از کار و تلاش در عرصه منطقه ای بود، در خدمت همشهریان خوب و عزیز یزدی فعالیت نمودم و فرصتی فراهم شد تا با نیازها ، استعدادها ، امکانات و محدودیت های توسعه استان از نزدیک آشنا شوم. پس از بازگشت به تهران طی دو سال گذشته به صورت تمام وقت و پاره وقت در دبیرخانه مجمع تشخیص ، به عنوان مسئول کمیته مدیریت و نظام اداری مشغول بوده ام و البته در کنار این موضوع در چند موسسه عام المنفعه و غیردولتی و یکی دو شرکت همکاری نموده ام و حال در خدمت شهرخوبان به عنوان کانونی برای اندیشیدن
تماس با نویسنده


آرشیو وبلاگ
یزد
انتخابات
مناسبت
دیدارها
پیامها
پاییز 1387
تابستان 1387
بهار 1387
زمستان 1386
پاییز 1386
آذر 1387
دی 1387
بهمن 1387
اسفند 1387
فروردین 1388
اردیبهشت 1388
خرداد 1388
تیر 1388
شهریور 1388
مهر 1388
آبان 1388
دی 88
بهمن 88
اسفند 88
فروردین 89
اردیبهشت 89
خرداد 89
تیر 89
مرداد 89
شهریور 89
آذر 89
آبان 89
مهر 89
دی 89
بهمن 89
اسفند 89
اردیبهشت 90
تیر 90
مرداد 90
مهر 90
شهریور 90
آذر 90
آبان 90
دی 90
خرداد 91
مهر 91
آذر 91
آبان 91
دی 91
بهمن 91
فروردین 92
اسفند 91
اردیبهشت 92
خرداد 92
تیر 92
مرداد 92
شهریور 92
مهر 92
آبان 92
بهمن 92
اسفند 92
فروردین 93
تیر 93
مرداد 93
اسفند 93
بهمن 93
فروردین 94
شهریور 94
فروردین 95
بهمن 94
اردیبهشت 95
تیر 95
آبان 95
آذر 95
اردیبهشت 96
تیر 96
آذر 96
دی 96
اسفند 96
شهریور 97
خرداد 97
اردیبهشت 98
تیر 98
شهریور 98
دی 98
بهمن 98
مرداد 99
مهر 99
آذر 99
دی 99
بهمن 99
اردیبهشت 0
تیر 0
خرداد 0
مرداد 0
شهریور 0
بهمن 0
دی 0
خرداد 1


لینک دوستان
یزدنا
یزد فردا
یزدآنلاین
سید محمد خاتمی
توان گستر
رستاق
شهرنیکان
بهارنو
وبلاگ فارسی
لیست وبلاگ ها
قالب وبلاگ
اخبار ایران
اخبار فاوا
تفریحات اینترنتی
تالارهای گفتگو
خرید اینترنتی
طراحی وب

عضویت در خبرنامه
 
لوگوی وبلاگ
پیوند ناگسستنی عزاداری با معرفت امام حسین(ع) - شهر خوبان

آمار بازدید
بازدید کل :340746
بازدید امروز : 1
 RSS 

امروز روز اول محرم است و بار دیگر وارد ایام سوگواری و شهادت سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدا… الحسین (ع) و یاران باوفایش شدیم. همه شیفتگان و علاقمندان و ارادتمندان حضرتش در تکاپو و تلاش برای مشارکت در برگزاری هر چه با شکوه‌تر برنامه‌ها و مراسم عزاداری، هر یک به گونه‌ای عرض ارادت خود را به نمایش می‌گذارند، حسینیه‌ها، تکایا، مساجد، محلات، گذرها، بازارها و خانه‌ها و کوی و برزن همه در عزای حسین سیاهپوش می‌شوند، هیات‌ها فعال می‌شوند، دستجات عزاداری به حرکت درمی‌آیند. نوحه‌خوانان و تعزیه‌سرایان سعی در ارایه برنامه‌هایی جاذب‌تر از گذشته‌ دارند، وعاظ و سخنرانان چندین مجلس و منبر در روز و شب دارند. آشپزخانه‌ها و خرج‌دادن‌های جمعی و فردی و هیاتی و محله‌ای فعال می‌شوند، هزاران هزار نفر در هر ظهر و شام مهمان آقا امام حسین می‌شوند و همه به یاد این سرود همیشه ماندگار و تاریخی مرثیه‌سرای بزرگ عاشورا یعنی محتشم می‌افتند که:
باز این چه شورش است که در خلق عالم است؟
بـاز ایـن چـه نـوحـه و چـه عـزا و چـه ماتـم اسـت؟

اما این همه همت، این همه تلاش و تکاپو، این همه عشق و محبت واردات. این همه انرژی و امکانات، این همه مجلس و برنامه و همه سرمایه‌ها و توان‌هایی که در این مسیر سراسر شور و حال صرف می‌شوند همه به یک هدف باید بیندیشند، که متاسفانه نوعاً و غالباً غفلت ورزیده و می‌ورزیم و آن شناخت و معرفت حسین و شناخت راه، اهداف، برنامه و آرمان‌های حسین است، این روزها همه بزرگان و علماء و اندیشمندان و دردمندان فرهنگ عاشورا و کربلا به این مهم متذکرند ولیکن مع‌الاصف در عمل کمتر شاهد توجه به این بعد مهم از قیام حسینی هستیم. پیام حسین که پیام ایمان و توحید، پیام خداجویی و خداخواهی، پیام عدالت و آزادی، پیام عزت و سربلندی، پیام معرفت و آگاهی، پیام چگونه زیستن و چگونه مردن است، در مجالس حسین کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد. اگر به «مصباح‌الهدی» بودن حسین باور داریم، اگر به »کل یوم عاشورا» اعتقاد داریم، اگر به «لا اری الموت الا السعاده»، یا به «هیهات من‌الذله» و دیگر کلام‌ها و پیام‌های حسین (ع) در روز عاشورا و رهروان راه حسین باور داریم.

همه باید به تحول در برنامه‌ها و محتوا بخشیدن به مجالس و مراسم عزاداری حسین همت نماییم. هر کس در وسع و توان خویش مسوول است بیش از همه مسوولیت متوجه علما و روحانیون و وعاظ و صاحبان سخن و منبر است. منبر و سخن در مجلس حسینی باید معرف راه و رسم و برنامه و اندیشه حسین باشد. از حرف‌های تکراری و ضعیف که بارها گفته و شنیده شده‌اند جز در مواردی که به عنوان تذکر از اجزای اساسی پیام عاشورا انتخاب می‌شوند پرهیز شود. از طرح مسایل و اشعار خرافی، سخیف و دور از شان مقام عزت و عظمت حسین (ع) و فرزندان و یاران باوفایش جلوگیری شود و از فرصت بسیار ارزشمندی که جمع وسیعی از اقشار مختلف جامعه به ویژه جوانان عزیزمان به مجالس و محافل با علاقمندی روی می‌آورند و مشتاق شنیدن و بهره‌بردن هستند حداکثر استفاده را به عمل آوریم و کام این عزیزان را با کلام و پیام حیات‌بخش حسینی شیرین سازیم و به او راه و رسم زیبا زیستن و هدفدار گام برداشتن، عشق ورزیدن و دوست داشتن توام با معرفت را بیاموزیم تا پس از عاشورا و پایان یافتن مراسم و برنامه‌ها احساس جدیدی را در روح و روان جامعه شاهد باشیم و البته اگر همت و اعتقاد باشد این تحول در برنامه‌ها شدنی و دست یافتنی است. در مراسم چند سال گذشته نمونه‌هایی هر چند نادر از مجالس عزاداری را دیدم که بیش از هزار جوان مشتاق با آرامش و اشتیاق به سخنان خطیبی که حرف‌هایی دلنشین و آموزنده و البته بیدارگر داشت گوش دل سپرده بودند و البته موارد زیادی نیز شاهد جمع شدن و وقت گذاشتن ساعات زیادی از عزاداران در حسینیه‌ها و تکایا بودم که در انتظار یک سخنران یا یک برنامه مفید و سازنده بودند غافل از اینکه برگزار کنندگان به همه چیز توجه نموده بودند جز اصل موضوع و مجلس عزای حسینی اینگونه به بطالت و بیهودگی صرف می‌گشت.

با آرزوی اجر و توفیق فراوان برای همه تلاشگران و زحمت‌کشان برنامه و مراسم بزرگداشت عزای حسینی امید آنکه در اصلاح و ارتقای محتوای برنامه‌ها به مسیری که حسین می‌خواهد و خداپسندانه است همه همت گمارند.



نویسنده : سید حمید کلانتری » ساعت 4:32 عصر روز پنج شنبه 86 دی 20